Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli’den Gazze mesajı: ‘Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Gazze’de devam eden ateşkes çalışmalarına değinen Bahçeli, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çalışmaları ve diplomatik temasları çok kıymetlidir. Gerçekleşmesi en içten dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye tüm olasılıkları masaya koyup geri çekilmeli, siyasi hamlesini planlamalı, fedakarlık ve kahramanlıkla yürütmelidir.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkanlar:

“TEMEL İNSAN HAKLARI GÖZALDI”

“Filistin halkı ve işgal altındaki vatanı, zulmün pençesinde, vahşi saldırı ve operasyonların merkezindedir. 30 bini aşkın sivil ve masum Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Yaşanan insani felaket, sindirilebilirliği aşmış ve yaşanmıştır. Hoşgörülü İsrail, Filistinlilerin yaşam ve varoluş hakkına karadan ve havadan ölüm yağdırıyor, onur ve özgürlük gibi temel insan hakları hiçe sayılıyor, soykırım trajedisi artık sona ermeli.

11 Mart 2024’ten itibaren karşılayacağımız mübarek Ramazan ayında İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin bir çözüm üretilmelidir. 10 Mart 2024’teki ilk sahurla birlikte hukuki, siyasi, insani, vicdani ve İslami tedbirler çerçevesinde sağlam bir “Barış Projesi” ortaya konulmalı, hayata geçirilmeli ve Türkiye bu konuda öncü rol oynamalıdır. İslam alemi ilk sahura uyandığı an, barış ortamının huzur ve güvenliğiyle şereflendirilmelidir.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Ramazan ayında, kırılgan ve geçici değil, kalıcı ve kalıcı bir ateşkes kararı ile birlikte, ilk sahurdan iki devletli çözüme kadar onurlu bir barış ve uzlaşma ortamının tesis edilmesi ve tesis edilmesi gerekmektedir. Türkiye ve tüm İslam ülkeleri ortak iradede birleşiyor; akan kanı durdurun, Gazze’deki yıkıma son verin; Aksi takdirde her türlü insani, siyasi, ekonomik ve askeri müdahalenin uygulanması konusundaki tutum ve tutumunu dünyaya ilan etmelidir.

“ACI VE ıstırap dönemi kapanmalı”

Mazlum Gazze halkına gösteriden başka bir şey olmayan hava yardımı yerine, elbette Ramazan vesilesiyle temel insani ihtiyaçların karşılanması için seferberlik ruhuyla hareket edilmeli ve petrol zengini ülkeler bu konuda inisiyatif almalıdır. sorumluluk ahlaki. Filistin halkının gözyaşları Ramazan bereketiyle kurutulmalıdır. Mescid-i Aksa’daki üzüntü ve ıstırap dönemi sona ermelidir.

“TÜRKİYE HER OLASILIĞI MASAYA KOYMALI VE ÇEKMELİ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çalışmaları ve diplomatik temasları çok kıymetlidir. Gerçekleşmesi en içten dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye tüm olasılıkları masaya koyup geri çekilmeli, siyasi hamlesini planlamalı, fedakarlık ve kahramanlıkla yürütmelidir. Bıçak kemiğe dayanmış. Kaybedecek daha fazla zaman yok. Ramazan; Barışın, bereketin, bereketin, kardeşliğin mevsimidir. Önümüzdeki Ramazan, barışın kurumsallaşması ve sağlamlaşması için olağanüstü ve muhteşem bir fırsattır.

Bu fırsat kaçırılırsa bölge ve dünya ateşe verilecek ve Türk milleti bu tehdit ve tehlike karşısında tarafsız kalamayacaktır. Ahlaklı insan ve toplumun sorumluluk duygusu yüksektir. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz, zulme karşıyız ve mazlumların yanındayız.

Eski çağlarda var olan ve daha sonraki dönemlerde toplumsal hayatımızı kuşatan ahlaki saflığın ve toplumsal duyarlılığın buharlaşıp bireyselleşmesi, Kur’an-ı Kerim Cuma Suresi’nin on birinci ayetini çok daha haklı ve geçerli kılmaktadır. Aslında kişisel servet biriktirilirken, büyük bir emir olan hayırseverlik yoluyla paranın, vahiy gereğince sosyal hayata yukarıdan aşağıya akmaması hayır kanallarını zorlayarak siyasi çarpıklıkları kışkırtmaktadır.

“KIM ZORDAYSA ELINDEN TOTALIM”

Bu çarpıklığın yaşanmaması için zor durumda olanların elinden tutuyor, ekmeğimizi paylaşıyor, iyilik ve iyiliklerde yarışıyor, kötülük ve kötülüklere karşı birlik oluyoruz. Zekât-fitre-sadakalarımızı mutlaka ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıralım. Ben Tanrı’nın beş sonsuz arzusu olduğunu söylüyorum. Galip gelen yalnızca Allah’tır. Zalimlerin ve zalimlerin sonucu yıkım ve sefalettir.

Bugün aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor; “İnsanlığın huzur ve huzur içinde yaşamasını Allah’tan niyaz ediyor, tuttuğumuz oruçların ve dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Necip Hablemitoğlu suikastı davasında şok sözler!Necip Hablemitoğlu suikastı davasında şok sözler!
“Ortada kalma, benimle kal” sloganı gündem oldu
Sopayla alışverişe çıktı, eve geldi, oğlunu ve karısını öldürdü!Sopayla alışverişe çıktı, eve geldi, oğlunu ve karısını öldürdü!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber