Güncel Haberler

Malatya’da gastronomi kursunda geleceğin aşçıları yetişiyor

Kursiyerlere yöresel Malatya yemeklerinin yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler de öğretiliyor.

Gastronomi kursuna katılan Funda Sezer, kursta öğrendiği ipuçlarıyla daha da lezzetli yemekler hazırladığını söyledi.

Depremin ardından başlattığı gastronomi kursunun kendisini motive ettiğini söyleyen Sezer, kursta Malatya'nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra Türk mutfağı yemeklerini de öğrendiklerini söyledi.

Kursiyerlerden Aslı Çiçek, kursu tamamladıktan sonra kendi ev işini kurmayı planladığını söyledi.

Usta gastronomi eğitmeni Arzu Koç, kursun şef çıraklığı, şef yardımcısı ve mutfak eğitimlerini kapsadığını, çırakların kurs sonunda sertifika alacağını söyledi.

Koç, kursta yöresel lezzetlerin yanı sıra Osmanlı ve dünya mutfaklarından lezzetlerin de sunulduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber