Güncel Haberler

Cüneyt Çakır: ‘Türkiye ve Gürcistan el ele gruptan çıksın’ – Son Dakika Spor Haberleri

Eski FIFA hakemi ve Gürcistan'ın şimdiki başkanı MHK Cüneyt Çakır, Türkiye – Gürcistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'a konuşan Çakır, şunları söyledi: “Türkiye ile Gürcistan'ın EURO2024'te yer alması beni çok mutlu etti. İkilinin ilk maçta karşılaşması tatlı bir tesadüf oldu. Tek dileğim Türkiye ve Gürcistan'ın gruptan birlikte çıkması. Bize bunu anlatmaya gerek yok. Çünkü “Biz böyle olursak ne İngiltere, ne Fransa, ne Almanya durabilir. Gürcistan çok uzun zamandır futbola yatırım yapıyor, mütevazı ama iyi planlanmış bir proje. köy. Yıllardır yaptıkları yatırımların ve emeklerin karşılığını somut olarak aldılar. Tıpkı bizim gibi harika bir nesil yarattılar” dedi.

“GRUBU EL ELE BIRAKTILAR”

Her iki takımın da gruptan çıkmasını istediğini belirten Çakır, şöyle konuştu: “Güzel bir maç olacak. Gürcistan'da önemli oyuncular var, Kvara çok önemli. Savunması çok iyi ve kompakt bir takım. Eğlenceli bir maç olacak.” Tek dileğim iki takımın el ele gruptan çıkması” dedi. Sözlerini söyledi.

“BEN HAKEM TELLO'NUN ANTRENÖRÜYÜM”

Maçın hakemi Facundo Tello hakkında konuşan Çakır, şunları söyledi: “(Maçın hakemi) Facundo Tello benim tanıdığım bir hakem. Ben de FIFA'nın ana antrenörlerinden biriyim. Dünya Kupası'na gidecek hakemleri biz hazırlıyoruz, onu tanıyorum. Oradan onunla çok vakit geçirdim, iyi ve başarılı bir hakem. Bu turnuvada görev yapan hakemlerin hepsi başarılı ama UEFA ile yapılan anlaşmaya uygun olarak UEFA organizasyonunda çalışıyorlar. ve CONMEBOL.” Dedi.

“BAYRAĞIM AHMET ÇAKAR ÖĞRETMENİMDEN ALDIM”

Son olarak Türk hakemlerle ilgili konuşan Çakır, şunları söyledi: “Buraya katılan hakemlerin hepsi başarılı oldu ve hak ettiler. Halil Umut Meler de ülkemizi temsil ediyor, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy ve Alper Ulusoy da kardeşleriyle gurur duyuyorlar. Başarılı bir maç yönettiler, umarım sonuna kadar giderler. Biliyorsunuz bayrağı antrenörüm Ahmet Çakar'dan aldım. Amacım her zaman Türk hakemliğini ve Türk futbolunu en üst düzeyde temsil etmek olmuştur. dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber