Güncel Haberler

ABD’de ilk kez bir okul saldırganının annesi kasıtsız adam öldürmeden suçlu bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez, okulda silahlı saldırı yapan reşit olmayan bir kişinin ebeveynlerine kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla dava açıldı.

REKLAM

17 yaşındaki Ethan Crumbley, 30 Kasım 2021’de Michigan’daki Oxford Lisesi’nde dört öğrencinin ölümüne neden olan silahlı saldırı nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Crumbley’nin 45 yaşındaki annesi Jennifer Crumbley, dört öğrencinin büyük jürisi tarafından suçlanacak. adam öldürme suçundan sayılıyor.

Anne Crumbley’nin cezası 9 Nisan’da açıklanacak ve 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

47 yaşındaki babası James Crumbley ise Mart ayında ayrı bir duruşmada yargılanacak.

Crumbley’nin ebeveynleri, oğulları tarafından kullanılan 9 mm SIG Sauer tabancasını satın almak ve çocuklarının akıl sağlığı sorunları yaşadığına dair uyarıları görmezden gelmekle suçlandı.

Savcı Karen McDonald kapanış konuşmasında jüriye Jennifer Crumbley’nin “çok basit bir önlemle bundan kaçınabileceği halde rutin bakımını yapmadığını” söyledi.

Savcı McDonald, “Kurşunları kilitleyebilirdi. Silahı kilitleyebilirdi. Okula kendisine silah verildiğini söyleyebilirdi. Okula oğlunun nöbet geçirdiğini söyleyip sorabilirdi” dedi. yardım için. “

Savunma avukatı Shannon Smith, Cumbley’nin oğlunun eylemlerinden sorumlu tutulamayacağını söyledi.

Smith, “Kimse bunu beklemiyordu. Her ebeveyn, çocuğunun yaptığı her şeyden gerçekten sorumlu olabilir mi? Bu, ebeveynler için çok tehlikeli bir durum” dedi.

Erken yılbaşı hediyesi

Crumbley duruşmada, kocasının silahı saldırıdan birkaç gün önce Noel hediyesi olarak oğluna aldığını ve ertesi gün çocuğu atış poligonuna götürdüğünü ifade etti.

Silahın evde tutulmasından kocasının sorumlu olduğunu ve silahın “sadece atış poligonunda kullanıldığından” emin olmanın oğlunun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Oğlunun bu kadar şiddet içeren bir eylemde bulunabileceğine inanmak için hiçbir nedeni olmadığını söyleyen Crumbley, “Keşke onun yerine bizi öldürseydi” dedi.

Crumbley’ler saldırının olduğu gün okula çağrılmıştı çünkü bir öğretmen, Ethan’ın masasında bulduğu şiddet içeren bir çizimden endişe ediyordu.

Ebeveynlere çizim gösterildi ve çocuklarını terapiye götürmeleri gerektiği söylendi. İddiaya göre oğullarını eve götürme önerisine direndiler ve oğul sınıfa döndü.

Ethan daha sonra banyoya gitti, sırt çantasında sakladığı silahla dışarı çıktı ve 30’dan fazla el ateş etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking