Güncel Haberler

Ara transfer dönemi sona erdi! Süper Lig takımları 87 futbolcu transfer ettiFutbol

Futbolda 11 Ocak’ta başlayan geçici transfer dönemi sona erdi. Yaklaşık 1 ay süren süreçte Süper Lig’e katılan 20 kulüpten 19’u kadrosuna yeni oyuncular kattı. Takımlar 87 oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Ara transfer dönemini en aktif geçiren takım ise birçok yıldız oyuncuyla yollarını ayıran Yukatel Adana Demirspor oldu. Adana temsilcisi 9 oyuncuyu transfer etti. Bu takımı sekiz transferle küme düşme hattından çıkmaya çalışan TÜMOSAN Konyaspor ve ilk 10’u hedefleyen EMS Yapı Sivasspor takip etti.

Aradan geçen sürede VavaCars Fatih Karagümrük 7, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü 6, Gaziantep FK ise 5 transfer yaptı.

En az transfer ise birer oyuncuyla İstanbulspor ve Trabzonspor’da gerçekleşti.

ANTALYASPOR TRANSFER OLAMADI!

Bitexen Antalyaspor, Süper Lig’de kadrosuna yeni oyuncu ekleyemeyen tek takım oldu.

Transfer yasağı bulunan Akdeniz temsilcisi, geçici transferde yeni oyuncu alamadı.

Kadroya alınan oyuncuların 63’ü yabancı, 24’ü ise yerli futbolculardan oluştu. Süper Lig temsilcilerinin kadroya kattığı 63 yabancı oyuncu, 39 ülkeden pasaport taşıyor.

EN SENEGAL VE ARNAVUTLU!

Süper Lig temsilcileri ara transferlerde en fazla Senegalli ve Arnavut futbolcuyu transfer etti. Geçici transferde transfer edilen yabancı oyuncular arasında en çok transfer edilenler Senegalli ve Arnavut olurken, 5’i ülkeden geldi. İtalyanlar ve Brezilyalılar dörder oyuncuyla ikinci, Fildişi Sahili ise 3 oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Belçika, Hırvatistan, Kamerun, Nijerya, Özbekistan, Bosna Hersek, Portekiz ve Sırbistan’dan ikişer, Almanya, Angola, Ekvador, Fransa, Gana, Güney Kore, Haiti, Honduras, İngiltere’den birer oyuncunun transfer edildiği Süper Lig’e, Sözleşmeyi Kolombiya, Kongo, Norveç, Polonya, Romanya, Tunus, Cezayir, Hollanda, Fas, Yeşil Burun Adaları, Mısır, Libya, Zimbabve ve Yunanistan vatandaşları imzaladı.

OTTO CLUB’UN TERCİHİ YABANCI OLDU!

Transfer döneminde Süper Lig’e yeni oyuncu alan 19 kulüpten 8’i tüm tercihlerini yabancılardan yana yaptı.

Sezonun ilk yarısında forma giyen birçok yıldız oyuncudan ayrılan Adana temsilcisi 9 oyuncuyu, düşme hattında yer alan TÜMOSAN Konyaspor ise geçici transferde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı. İlginçtir ki hepsi yabancıydı.

Alanyaspor (3), RAMS Başakşehir (4), Beşiktaş (4), Galatasaray (3), Mondihome Kayserispor (3) ve Trabzonspor (1) alınan tüm oyuncular arasında yabancıları tercih etti.

Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor, VavaCars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor, İstanbulspor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, Siltaş Yapı Pendikspor, Yılport Samsunspor ve EMS Yapı Sivasspor, yabancı oyuncuların yanı sıra yerli futbolcuları da tercih etti.

(AA)

Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
    Al-Musrati resmen Beşiktaş'ta! Al-Musrati resmen Beşiktaş’ta!
Beşiktaş transfer döneminin son gününde bomba haberi verdi!Beşiktaş transfer döneminin son gününde bomba haberi verdi!
Transfer döneminin son saatlerinde Galatasaray'da ayrılıkTransfer döneminin son saatlerinde Galatasaray’da ayrılık

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking