Güncel Haberler

Bakan Tunç’tan ‘Eros’ davası açıklaması: Hayvanları korumamız lazım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Giresun’da Gazi Caddesi üzerinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kitap, Kahve ve Gençlik Dairesi’nde gençlerle buluştu.

Türkiye’nin yüzyılının gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirten Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmaylarının Türkiye’nin yüzyılının temellerini attığını söyledi.

Tunç, bu devrim sürecinin kolay olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “22 yıldır temelleri atmaya çalışırken, o temelin atılması için çok çaba sarf edildi, şer güçleri ve ülkemizin düşmanları harekete geçirilmeye çalışıldı. Türkiye’nin bu yüzyılın başlamasını önlemek için büyük çaba harcadık” dedi.

Bu fırsatı milletin sayesinde vermediklerini belirten Tunç, şöyle konuştu: “Yolumuza devam ettik, tüm engelleri aştık, Türk asrının başlangıcını sizler için hazırladık. Artık bundan sonra da umarım siz de olursunuz. Türk asrını koruyalım.” dedi.


“Yargımız bu tür suçları işleyenleri koruyacaktır.”

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde “Eros” kedisinin öldürülmesi davasıyla ilgili bir gencin sorusuna yanıt veren Tunç, davanın daha önce görüldüğünü ve 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın yargılandığını söyledi. 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Başsavcılığın buna karşı çıktığını belirten Tunç, şöyle konuştu: “Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı haksız bulup iptal etti. Mahkeme yeniden dinlendi ve bugünkü duruşmada karar verildi. Sanığa 2 yıl hapis cezası verildi. 6 ay hapis cezası. Ceza para cezasına çevrilmedi ve ceza ertelenmedi. Adli inceleme “Sanığın yurt dışına çıkışı da yasaklandı.” dedi.

Bakan Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuç olarak hapis cezası verildi, kişi buna itiraz edebilir ama başsavcılık da itiraz edebilir. Buradaki cezanın miktarı toplumdan memnun değil. Cezanın alt sınırı 6 ay ve Bu suçlarda üst sınır 4 yıl. 6 aydan 4 yıla kadar. Hakimin bu aralıkta karar vermesi gerekiyor. Ama olayın oluş şekline bakarsanız gerçekten vahşet. Bir insanın bunu yapması mümkün değil. O videoyu izliyoruz. Dolayısıyla biz zaten tepkimizi vermiştik, Sayın Cumhurbaşkanımız da bu şekilde tepki vermişti. Elbette sonuçta yargı mahkeme kararıdır ama sonuçta bu karara itiraz edilebilir, temyiz edilebilir. Ama” Bunun, hayvanları korumayla ilgili davalarda bugüne kadar verilen en yüksek hapis cezası olduğunu belirtmekte fayda var. Bu olumlu bir adımdır, bir gelişmedir. 2,5 yıl hapis cezası olumlu bir adımdır.”

Hayvanların da yaşam hakkına sahip olduğunu vurgulayan Tunç, şöyle konuştu: “Onların da yaşam hakkı kutsaldır. Onlar sessiz yaratıklardır, dolayısıyla sorunlarını anlatamazlar, kendilerini savunamazlar, onları korumak bizim görevimizdir. Peki nasıl olacağız?” Bunu koruyun? Yargımız onları bu tür suçları işleyenlerden koruyacaktır.” dedi.

Tunç, Adalet Bakanlığı ile Hâkimler ve Savcılar Kurulunun bu bağlamda hassasiyetinin üst düzeyde olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“Meclis bu tür suçlara hapis cezası vererek iradesini zaten ortaya koymuştur, umarım mevzuatıyla, yargısıyla, infazlarıyla bu süreci başarıyla tamamlar… Bu bir ilk adımdır. Eros cinayetinin ardından verilen 2,5 yıl hapis cezası gelecek için, özellikle de gelecek için önemli.” “Bunu kazaların azaltılması yönünde önemli bir adım olarak görüyoruz. Hayvanları korumalıyız, onlar bizim can dostlarımız.”

Daha sonra Hacı Miktat Camisi’nde kılınan teravih namazının ardından vatandaşlara lokma ikram eden Tunç, Atatürk Meydanı ve Gazi Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Tunç, Giresun Belediyesi Kültür ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılarak, sanat sokağındaki stantları ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom