Güncel Haberler

Beyaz Saray: Gazze’de mahsur kalan ABD’li doktorların kurtarılması için çalışıyoruz

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında Gazze'deki son durumu ve burada mahsur kalan ABD vatandaşı doktorları değerlendirdi.

Çalıştıkları Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden çıkamayan ve Refah sınır kapısının kapatılması nedeniyle bölgede mahsur kalan doktorların aileleri, yakınları ve İsrailli yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Jean-Pierre, şöyle konuştu: ” Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Jean-Pierre, Refah'a saldırı olsun veya olmasın, 19 ABD'li doktorun bir an önce bölgeyi terk etmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsünden refah vurgusu

Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü, İsrail'in Refah'a yönelik büyük bir saldırı yapmayacağı konusundaki hassasiyetini bir kez daha dile getirerek, böyle bir saldırıya destek vermediğini vurguladı.

1,5 milyon sivilin sığındığı bölgeye yönelik küresel bir saldırının sonuçlarının ağır olacağını kaydeden Jean-Pierre, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının bu konudaki tutumu net, İsrail'in Refah'a karşı küresel bir operasyon gerçekleştirmesini desteklemiyoruz. güvenilir bir plan Sorun baştan başladı.” “Olduğumuzu söylediğimiz yerdeyiz.” yorum yaptı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Gazze'deki ateşkesle ilgili tüm ilgili taraflarla görüşmeler yaptığını belirten sözcü, Gazze'ye giren insani yardım miktarının yetersiz olduğunu, bu konuda hem İsrail hem de Mısır taraflarıyla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı bir misyonla 1 Mayıs'ta Gazzeli sivillere yardım etmek üzere bölgeye giden 19 doktorun, Avrupa Hastanesi'nde çalıştıktan sonra geçtiğimiz Pazartesi günü ayrılmayı planladıkları ancak yoğun trafik nedeniyle ayrılamadıkları bildirildi. hastanenin kapatılması. Refah sınır kapısı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking