Güncel Haberler

Çengelli iğne yutan 10 aylık bebek son anda kurtuldu – Son Dakika Türkiye Haberleri

Başkentte çengelli iğne yutan 10 aylık bebek, zamanında yapılan müdahaleyle kurtarıldı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Doğuş Çalışkan, çocuğun durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, kendisine 10 aylık kız çocuğunun evde aniden kusmaya başladığının söylendiğini söyledi.

Çalışkan, annenin, çocuğunun yakasına takılan duanın çengelli iğnesinin olmadığını fark ettiğini ve ailenin hemen acil servise gittiğini söyledi. “Bebeğimizin acil serviste çekilen göğüs röntgeninde açık çengelli iğnenin yemek borusunun en dar kısmı olan üst kısmını tıkadığını gördük. Bu durum bebeğimizin kusmasına ve kendi kendine beslenememesine neden oldu. Hemen ameliyathaneye aldık ve anestezi altında yapılan endoskopik operasyonla çengelli iğneyi çıkardık.” bilgisini paylaştı.

Çalışkan, durumun anlatıldığı kadar basit olmadığını, çocuğun yuttuğu çengelli iğnenin açık ucunun cerrahi müdahaleyle çıkarılmasını zorlaştırdığını vurguladı. “Bu işlem sırasında yemek borusunda yırtılma, kanama ve ciddi hayati tehlike durumları yaşanmış olabilir. Ama biz ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik, artık her şey yolunda, bebeğimiz beslenebiliyor.” dedi.

“GAZAP BORUSUNA DAHİL OLURSA…”

Çocuklara takılan nesnelerin yutma riski taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Çalışkan, “Çocuğumuza hızlı bir şekilde müdahale edip çengelli iğneyi çıkarmayı başardık ancak nefes borusuna girmiş olsaydı ciddi hayati tehlikesi olabilirdi. tehdit edici komplikasyonlar ortaya çıkabilir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş