Güncel Haberler

CHP’de ‘Mansur Yavaş’ krizi! ‘Adaylıktan çekilebilir’ iddiası: ‘CHP’nin yetkili makamlarına bildirdi’

Yerel seçimler adım adım yaklaşırken parti ve ittifak adayları kendilerini sorguluyor. AK Parti geçtiğimiz pazar günü İstanbul’da Murat Kurum’u aday olarak açıklarken, Ankara adayı için tarih 15 Ocak’tı. CHP’de aday belirleme süreci devam ederken tiyatro oyuncusu ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun Ankara Etimesgut tarafından aday gösterileceği açıklandı. CHP MYK’nın aldığı karar Parti Meclisi’ne sunulacak.

ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ KRİZİ İDDİASI

Erdal Beşikçioğlu’nun kararının ardından CHP’de Ankara krizinin yaşandığı iddia edildi. Mansur Yavaş’ın Etimesgut’a eski İYİ partili Mesut Özarslan’ı önerdiğini ancak Beşikçioğlu’nun adaylığı hakkında konuşurken partiye karşı tavır aldığını iddia ederek 31 Mart’ta yapılacak seçimlerden adaylığını geri çekebileceğini ifade etti. . .

Sözcü yazarı Saygı Öztürk şahit olduğu canlı yayında şunları söyledi:

“Hayır, anlaşmaya varılmadı. Kriz devam ediyor. Mesut Özarslan, Ankara’da İYİ partisinin kurucu il başkanı. Yani partinin kurucu yönetim kurulu üyesi. Yani GİK üyesi.

Özarslan, Mansur Bey’e çok yakındır. Ankara’da da başarılı hizmetler verdiği biliniyor. Özarslan, Ankara’da seçimlere Mansur Yavaş ile katılmaktan yana olduğunu ve ittifaktan yana olduğunu açıklamıştı. Ancak bu görüş parti genel merkezinde kabul edilmeyince Özarslan partisinden istifa etti. Bu nedenle belediye başkanı adayı olmak istiyordu.

Etimesgut, Ankara’nın merkezindeki önemli ilçelerden biri… CHP’li 10 isim bu ilçeye koştu. 10 kişinin tamamı Mesut Özarslan’ın aday olacağını söyledi. Duruşma sonunda 10 aday ortak karar alarak dışarıdan aday kabul edilmemesinin ve aday gösterilmesinin kabul edilebilir olacağını söyledi.

CHP MYK bugün toplandı ve saat 15.30’da sona erdi. Adaylıkla ilgili konuların karara bağlanacağı Başbakanlık toplantısı başlamak üzereydi. Ancak ciddi bir kriz ortaya çıktı. Çünkü hem Mansur Yavaş’ın aday gösterdiği Özarslan’ın, hem de Yakup Odabaşı’nın Gölbaşı adaylığı kabul edilmedi.

Thumbs_b_c_0646525dfa1218f3980b445199a146e4

Fotoğrafta soldaki Yakup Odabaşı

mesut-özarslan-aa-2158875

Mesut Özarslan

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu Etimesgut’a önerildi. Mansur Bey, Beşikçioğlu’nun adaylığını ve Özarslan’ın ihraç edilmesini kabul etmedi. Yavaş, iki isimle ilgili taleplerinin kabul edilmemesi halinde adaylıktan çekilebileceğini ilgili CHP yetkililerine bildirdi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN MANSUR YAVAŞ’IN AÇIKLAMASI

Öte yandan T24’ten gelen bilgiye göre, karargah yönetiminin Mansur Yavaş’ı ikna etmek için görüşmelere başladığı öğrenildi. Özgür Özel’in, Mansur Yavaş’ı ikna ettikten sonra Beşikçioğlu’nun kararını Başbakan’a sunabileceklerini de söylediği bildirildi. Bu arada MYK toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Özel, Erdal Beşikçioğlu hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi: “Bu fikri ilk paylaştığımda Mansur Bey beğenmişti, giderek daha da beğeneceğini düşünüyorum. Etimesgut’la ilgili başka bir şey daha olabilir. “Mansur Bey’in iktidarını güçlendirecek, orada bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz” diye cevap verdi.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzay yolculuğunu paylaşıyoruz: Hedefimize çok yakınızCumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzay yolculuğunu paylaşıyoruz: Hedefimize çok yakınız
Bir cephanelik gibi ev!  Samanın içine gizlenmiş silahlar Bir cephanelik gibi ev! Samanın içine gizlenmiş silahlar
Marmara Denizi'nde 3,6 büyüklüğünde depremMarmara Denizi’nde 3,6 büyüklüğünde deprem

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking