Güncel Haberler

Cinsel ilişki sırasında öldürdü, savunması şaşkına çevirdi! ‘Çok uzun süre cinsel birliktelik yaşadık’

Korkunç kaza, temmuz ayında Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Suriye vatandaşı YAMA, geçen yıl aralık ayında 4 çocuk annesi MA’dan boşandıktan sonra uzak akrabası NMT ile dini nikah yaparak Ortabağlar ilçesindeki evde yaşamaya başladı. İddiaya göre olay günü öğle saatlerinde YAMA ile NMT cinsel ilişkiye girdi. Cinsel ilişki sırasında YAMA, NMT’nin kafasını yatağa astı ve kolları vücudunun altında olan hamile kadının önce sağ, ardından sol eliyle boğazını sıktı. Bu sırada boğazından tıslama ve ağzından köpük çıkan kadın hareketsiz kaldı. Durumu fark eden YAMA, saat 13.00 sıralarında evden çıkıp arkadaşlarıyla buluşmaya gitti. Saat 17.00 sıralarında eve döndüğünde NMT’yi hareketsiz yatarken gören şüpheli, bu kez cep telefonuyla aradığı arkadaşı İ.O.’dan yardım istedi. BEN. evine dönüp sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı incelemede NMT’nin hayatını kaybettiği belirlendi. İhbar üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, YAMA’yı gözaltına aldı.

‘FANTEZİ’ AÇIKLAMASI

Polis merkezindeki sorgusunda şüpheli, NMT’yi bilerek ve kasten öldürmediğini iddia ederek, olayın ilişki sırasında fantezi kurma isteği nedeniyle meydana geldiğini iddia etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen YAMA, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili Bursa Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “Tanık ifadelerinin ardından yapılan soruşturma sonunda sanık suçunu Suriye vatandaşı YAMA’nın boğma ve öldürme suçunu işlediği tespit edildi. Hamile olduğunu bildiği NMT’yi, ilişki sırasında cinsel fantezi kılığına girerek öldür.” verildi.

b3f6ec059656a6261efce946a44b1915

‘AĞZINDA KÖPÜK OLDUĞUNDA ONU SEVİYORUM’

Hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kadını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan YAMA’nın davasına devam edildi. NMT ile aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını belirten sanık, şunları söyledi: “Biz onunla seks yaparken eşimin başı yataktan sarkıyordu. Her iki kolu da vücudunun altındaydı. Fantezi amaçlı olarak önce sağ elimle, sonra sol elimle boğazını tuttum. Bu sırada onun tıslamasını duydum. Ağzı köpürmeye başlayınca korktum ve ilişkimizi sonlandırdım. Sonra hareketsiz olduğunu görünce kolunu havaya kaldırdım. Kolu yatağa düştü. Daha sonra duş almaya gittim. Onu yataktan kaldırıp battaniyeye sardım. Bu arada tamamen hareketsiz yatıyordu. Ne yapacağımı bilemediğim için saat 13.00’te evden çıktım. Akşam 5’te döndüm. Telefonda yardım istediğim arkadaşım bana bir tanıdığını gönderdi. O kişi bize sağlık ekiplerine haber vermemizi söyledi. Daha sonra gözaltına alındım. Kesinlikle karımı öldürmek istemedim. “Eşim amcamın kızıdır” dedi.

“Beyin kanaması geçirmiş olabilir”

YAMA, mahkeme başkanının maktulün boynundaki morluklarla ilgili sorusuna yanıt vererek, şunları söyledi: “Ölüm cinsel ilişki sırasında kasıtsız meydana geldi. İlişki yaşadığım kişi amcamın kızı, neden onu öldürmek isteyeyim ki? L’I Onu çok seviyordum. Uzun süre birlikte olduk. Boynundaki morluklar onu öptüğümden kaynaklanıyor olabilir. “Nasıl öldüğü hakkında hiçbir fikrim yok, o sırada beyin kanaması geçirmiş olabilir.” dedi. cevap verdi.

AVUKATIN HAPİS CEZASIZ YARGILANMA İSTEĞİ

Sanık avukatı Mert Ata Kılıç, savunmasında, müvekkilinin eşinin kendisini öldürmeye yönelik kasıtlı bir eyleminin olmadığını ancak karşılıklı eylemlerin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “En olumsuz değerlendirmede evet ihmalkar davranıştan söz edilebilir. Bu müvekkilimin kaza anında şokta olması ve ambulansı aramamasından kaynaklanmaktadır.Müvekkilim ile mağdur arasında cinsel ilişki sırasında karşılıklı fantezi odaklı eylemler meydana gelmiştir.Müvekkilin söylediğine göre mağdurun boynundaki morluklar “Suçun niteliğinin müvekkil lehine değişme ihtimali bulunmaktadır. Tutuklama tedbirden ziyade cezaya dönüşmüştür. Bu nedenle müvekkilin bu aşamada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.

ESKİ EŞ: Bebeği aldırmaya çalışıyordu

Adli komisyon, zanlının 19 yıl önce ülkesinde evlendiğini, kazadan 8 ay önce de boşandığını belirterek, soruşturma sırasında yaptığı açıklamada eski eşinden olan 4 çocuğunu da ailelerinden sevmediğini söyledi. “İlişkimiz sırasında hamile olduğumu her öğrendiğinde boğazımı sıkarak, karnıma bastırarak bebeği aldırmaya çalışıyordu.” Tanığın tanık olarak dinlenebilmesi ve polisin çektiği görüntüleri yerinde inceleyebilmek amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteleyen sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

(DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Erdoğan'ın yeni yıl mesajı! "2024'te hizmete gireceğiz"Erdoğan’ın yeni yıl mesajı! “2024’te başlayacağız”
AK Parti belediye ve illeri 3'e ayırdı: Son aşamaya gelindi!AK Parti belediye ve illeri 3’e ayırdı: Son aşamaya gelindi!
Bakan açıkladı!  Operasyon Bakan açıkladı! 20 ilde Kalkan-5 Harekatı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking