Güncel Haberler

Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? Faruk Özlü biyografisi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için illerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Düzce belediye başkan adayı Faruk Özlü olmuş. Peki Düzce belediye başkan adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında ve nereden geliyor? Faruk Özlü’nün biyografisi…

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

Faruk Özlü, 19 Kasım 1962’de Ahmet ve Behiye çiftinin oğlu olarak Düzce’de dünyaya geldi. Düzce Lisesi’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) tamamladı. Daha sonra İspanya’da Proje Mühendisliği eğitimi ve Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetim eğitimi aldı. 1987 yılında lisans eğitimini tamamladığı okulda araştırma görevlisi olarak iş hayatına başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na Kadrolu Müteahhit ve Mühendis olarak atandı. Daha sonra aynı kurumda Uzman, Proje Yöneticisi, Daire Başkanı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye’nin ilk milli projesi ALTAY, ülkenin ilk ANKA insansız hava aracı ve ülkenin ilk milli MİLGEM gemi projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Airbus A400M Atlas, F-35 ve F-16 savaş uçağı projelerinde de görev aldı.

Kariyeri boyunca birçok önemli ve büyük ölçekli projede yer aldı. Çok sayıda şirkette Direktör ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 10 Şubat 2015 tarihinde Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek siyasi kariyerine başlamıştır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde AKP Düzce milletvekili olan ancak meclise giremeyen Faruk Özlü, hiçbir partinin gerekli sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Düzce milletvekili olarak parlamentoya girdi. . Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Düzce partisinden milletvekili olarak tekrar parlamentoya girdi ve Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Faruk Özlü, Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Olağanüstü Kurultayı’nda AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016’da kurulan 65. Türkiye Hükümeti’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji 22 Mayıs 2016’da Başbakan oldu. Teknoloji Bakanı olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Özlü, İngilizce bilmektedir. Özlü, 2019 yerel seçimlerinde AK Düzce partisinin belediye başkan adayıdır.

Faruk Özlü, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde AKP’nin Düzce belediye başkan adayı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking