Güncel Haberler

Erdoğan: Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında soykırımın ve Yahudi karşıtlığının Gazze’deki olaylara gösterilen tepkiyi doğrudan etkilediğini vurguladı.

REKLAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batılı ülkelerin Yahudi soykırımının utancından dolayı ateşkes terimini bile kullanmaktan kaçındıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, İsrail’i Gazze’de başlayan kara savaşında sivilleri hedef almakla suçladı.

Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de tam bir vahşet sergileniyor; bin yıl önce Haçlı işgalinde ve İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan vahşetin kıskanılacak bir vahşeti yok.” dedi.

“Holokost’un utancı Avrupalı ​​liderleri yakaladı.” Erdoğan, “Biz Türkiye olarak Gazze’de akan kanı durdurmak için seferber olurken, Batılı ülkelerin vicdansızlığını utançla takip ediyoruz.” dedi. dedi.

“Türkiye’de böyle bir leke yok”

Batılı ülkelerin bu nedenle ateşkes kelimesini bile kullanmaktan korktuklarını belirten Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: “İsrail’in ne kadar çabalarsa çabalasın antisemitik olarak etiketleyemeyeceği tek ülke Türkiye’dir. Böyle bir lekeyi göremezsiniz. Türkiye’nin geçmişinden utanç duyuyorum.” dedi.

Erdoğan, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı tüm modern savaş araçlarını kullanan İsrail ve destekçilerinin insanlık vicdanı önünde yargılanacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Gazze’de yaşananlara tepki göstermezsek, biz de olmayacağız. sözde vaat edilen topraklar olan işgalci taassubun yarın topraklarımıza ulaşmasını engelleyebilecek güçteyiz.” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Türkiye olarak İsrail’in nükleer silah meselesinin unutulmasına, unutturulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik eylemleri devlet terörüdür” dedi.

Ermenistan’a “Barışın elini tutun” çağrısı.

Konuşmasında Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması imzalanacağı beklentisini değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Bazı Batılı güçler bölgemizde yeni bir dönemin başladığını hâlâ anlayamıyorlar. Gerçek dışı bir ortamı körükleyerek Ermenileri sömürdüler, kullandılar, güvensizliğe mahkûm ettiler.” Bu gerçeği Ermenistan’ın görmesi ve kabul etmesi lazım.” dedi.

Batılı ülkelerin gönderdiği hiçbir silah ve mühimmatın, kalıcı bir barış ortamının garanti ettiği barışın yerini alamayacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “En büyük dileğimiz, Ermenilerin farklı hayallere düşerek barış fırsatını heba etmemesidir. Azeri kardeşlerimizin sunduğu seviyeyi koruyun.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking