Güncel Haberler

Eurovizyon yarışmasında ülkesini temsil etmek isteyen İsrailli yedek asker Gazze’de öldü

Eurovision 2024 için kendi ülkesinde seçmelere katılan ve başarılı olan İsrailli bir yedek asker Gazze’de hayatını kaybetti.

REKLAM

İsrailli yedek asker Shaul Greenglick, Eurovision Şarkı Yarışması için şarkı seçen bir TV programının seçmelerine katıldıktan birkaç hafta sonra Gazze Şeridi’nde öldürüldü.

26 yaşındaki Greenglick, gelecek yıl İsveç’te yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsrail’i temsil edebilecek müzisyenlerden biriydi.

Gazze’nin işgali sırasında seferberlikten izin alarak 3 Aralık’ta “İsrail’in Yükselen Yıldızı” programında sahne alan Greenglick, asker üniformasını giyerek türkü söyledi. Başarılı olan Greenglick bir sonraki tura geçme hakkını elde etti.

Jüri üyelerinden Keren Peles sahnede Greenglick’e şunları söyledi: “Seni üniformalı gördüğüme sevindim, çünkü senin gibi birinin üniformalı olması güven verici. Eurovision’da İsrail’i temsil ettiğini görmekten mutluluk duyarım.”

Ancak Greenglick’in ölüm haberinin Gazze’nin kuzeyinde yayılmasının ardından Peles, gösteriden çekildiğini söyledi.

“Hayallerimin beklemesi gerekecek” dedi

Greenglick, 14 Aralık’ta Facebook’ta paylaştığı bir gönderide, “Bu yılı farklı bir şekilde, özlemlerin ve hayallerimi yaşadığım bir yıl olarak hayal ettim” dedi. “Artık eski bir hayal olan, ülkem için mücadele etme hayalini yaşıyorum… Yeni, farklı bir hayal için biraz daha beklemek gerekecek.” ifadelerini kullandı.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması Mayıs ayında İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek. Ancak İsrail’in katılımcı ülkeler listesine dahil edilmesiyle birlikte yarışmanın boykot çağrıları artıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking