Güncel Haberler

Fransa’da başı kesilerek öldürülen öğretmen Paty cinayetiyle ilgili altı çocuk mahkemeye çıktı

Paris Çocuk Mahkemesi’ndeki duruşmalar, Fransız çocuk yasalarına uygun olarak kapalı kapılar ardında gerçekleştirilecek. 8 Aralık’a kadar sürecek duruşmalar tamamen gizlilik içinde gerçekleşecek.

REKLAM

Fransa’da altı genç, 2020 yılında çalıştığı okulun önünde başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty’nin öldürülmesine “paylaştığı” iddiasıyla gizli duruşma için mahkemeye çıkarıldı.

Tarih öğretmeni Samuel Paty, 16 Ekim 2020’de Paris’in kuzeybatısındaki bir banliyöde çalıştığı okulun yakınında Çeçen kökenli 18 yaşındaki bir genç tarafından öldürülmüş, cinayetin faili de daha sonra kurşunla öldürülmüştü. polis.

Paty “ifade özgürlüğü” konulu bir konferansta. Muhammed’in karikatürlerini gösterdiği iddia edildi. Söz konusu adım öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

O zamanlar 13 yaşında olan bir kız çocuğunun, ailesine Paty’nin karikatürleri göstermeden önce Müslüman öğrencilerden sınıfı terk etmelerini istediğini söylediği iddia ediliyor.

Bu arada Paris Çocuk Mahkemesi’ndeki duruşmalar, Fransa’nın reşit olmayanlara ilişkin yasalarına uygun olarak kapalı kapılar ardında gerçekleştirilecek.

Sanıklar Pazartesi sabahı aileleriyle birlikte, yüzleri maskelerle gizlenmiş ve kapüşonlu sweatshirtlerle Paris adliyesine geldi.

Yaşları nedeniyle medyanın çocukların kimliklerini açıklamasına izin verilmedi.

Saldırı sırasında yaşları 14 ila 15 arasında olan beş erkek çocuk, “kasıtlı suç komplosu” veya “pusu kurmakla” suçlanacak.

Çocukların Samuel Paty’yi katile yönlendirdiklerinden ya da onun okuldan çıkışını izlemesine yardım ettiklerinden şüpheleniliyor.

Bu kişiler ayrıca Paty okuldan çıkana kadar saatlerce Paty’yi beklemek ve 300-350 euro karşılığında katile tarifini göstermekle de suçlanıyor.

Yargılananlar arasında o sırada 13 yaşında olan kız çocuğunun, Paty’nin Müslüman öğrencilerden karikatürlerini göstermeden önce ellerini kaldırmalarını ve sınıfı terk etmelerini istediğini iddia ederek ‘yanlış beyan’ vermekle suçlanıyor.

Kız daha sonra müfettişlere yalan söylediğini itiraf etti.

Yapılan incelemelerde kızın o gün derste olmadığı ve Paty’nin böyle bir talepte bulunmadığı ortaya çıktı.

Tüm çocukların 1,5 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

8 Aralık’a kadar sürecek duruşmalar tamamen gizlilik içinde gerçekleşecek.

Cinayete karıştığından şüphelenilen sekiz yetişkin bunun yerine özel bir ceza mahkemesinde yargılanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking