Güncel Haberler

Gazze: Refah Sınır Kapısı bugün normal şekilde çalışıyor

Basın ofisi, Filistin Kızılayı’nın, İsrail’in yardım TIR’larının Refah sınır kapısından Gazze’ye girmesini engellediğine ilişkin açıklamasına ilişkin Telegram hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Refeh sınır kapısı Cumartesi günü (bugün) normal bir şekilde çalışıyordu ve sınır kapısının kapatıldığı yönündeki söylentileri reddediyoruz.”

Filistin Kızılayı’ndan bu akşam yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin 1 Aralık’tan itibaren “bir sonraki duyuruya kadar” Mısır’dan Gazze’ye yardım yapılmasına izin vermeyeceği ve Filistin tarafında yardım tırlarının planlandığı gibi bırakılmasını istediği belirtildi. mümkün olan en kısa sürede.


Geçici ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail saldırıları yeniden başladı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda 4 günlük geçici ateşkese ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (08.00 Türk Lirası) yürürlüğe girdi ve ardından 3 gün uzatıldı.

Hamas, geçici ateşkesin mahkum değişimini ve Gazze’nin her yerine dağıtılmak üzere günlük 200 yardım kamyonu ve 4 yakıt tankerinin girişini içerdiğini açıklamıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir değişimi anlaşması kapsamında Gazze Şeridi’nden 81 İsrailli tutuklu, İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık’ta geçici ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking