Güncel Haberler

Gazze’de bir gecede 78 kişi İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybetti

Saldırılar gece yarısından saatler önce başladı ve Noel gününe kadar devam etti. Filistinli vatandaşlar ve medya, İsrail’in Gazze’nin merkezindeki El Bureij’e hava ve kara bombardımanını artırdığını söyledi

REKLAM

Filistinli sağlık yetkilileri, Pazar gecesi düzenlenen hava saldırıları nedeniyle Gazze’de en az 78 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu, İsrail’in Hamas’a karşı 11 haftalık savaşında Gazze’deki en ölümcül gecelerden biriydi.

Saldırılar gece yarısından saatler önce başladı ve Noel gününe kadar devam etti. Filistinliler ve medya, İsrail’in Gazze’nin merkezindeki Al Bureij’e hava ve kara bombardımanını artırdığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kidra, İsrail’in Gazze’nin merkezindeki Maghazi’ye düzenlediği hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk en az 70 kişinin öldüğünü söyledi.

İsrail ordusu, Maghazi olayına ilişkin raporu incelediğini ve sivillere verilecek zararı en aza indirmeye kararlı olduğunu söyledi. Hamas, İsrail’in yoğun nüfuslu bölgelerde faaliyet gösterdiği veya sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

Filistin Kızılayı, yaralıların hastanelere kaldırıldığı görüntüleri yayınladı. İsrail savaş uçaklarının ana yolları bombaladığını, ambulans ve acil durum araçlarının geçişini engellediğini kaydetti.

Sağlık yetkilileri ayrıca İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a düzenlediği hava saldırısında 8 Filistinlinin öldüğü bilgisini de paylaştı.

Din adamları, Hıristiyan geleneğine göre İsa’nın 2000 yıl önce bir ahırda doğduğuna inanılan Batı Şeria’daki Filistin şehri Beytüllahim’deki kutlamaları iptal etti.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni mutlak abluka altına aldı ve çoğunu yok etti. Hamas yönetimindeki Gazze’deki yetkililere göre 20.400’den fazla kişinin öldüğü doğrulandı ve binlercesinin de enkaz altında öldüğüne inanılıyor.

2,3 milyonluk Gazze halkının büyük çoğunluğu evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler Gazze’deki koşulların felaket olduğunu söylüyor.

Bir hafta süren ateşkesin ay başında sona ermesinden bu yana, savaşın Gazze Şeridi’nin kuzeyinden tüm bölgeye yayılmasıyla çatışmalar daha da yoğunlaştı.

İsrail ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, geçen gün iki askerinin öldüğünü, kara operasyonlarının başladığı 20 Ekim’den bu yana öldürülen kişi sayısının 158’e yükseldiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking