Güncel Haberler

George Floyd’u öldüren eski polis Derek Chauvin, hapishanede bıçaklandı

ABD’de siyahi George Floyd’u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin, cezaevinde bıçaklanarak yaralandı.

REKLAM

ABD’de gözaltında tutulan siyahi George Floyd’un ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin, hüküm giydiği Arizona hapishanesinde başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak yaralandı.

Saldırı, güvenlik açıkları ve personel sıkıntısı nedeniyle sorunlar yaşayan orta güvenlikli bir hapishane olan Tucson Federal Cezaevi’nde meydana geldi.

Cezaevleri Bürosu, Cuma günü yerel saatle 12:30 civarında FCI Tucson’da bir mahkumun saldırıya uğradığını doğruladı. Kurumdan yapılan açıklamada, mahkumun daha ileri tedavi için hastaneye götürülmeden önce “hayat kurtarıcı önlemlerin” alındığı belirtildi.

Büro, hiçbir çalışanın yaralanmadığını ve FBI’a haber verildiğini söyledi. Yaklaşık 380 mahkumun barındığı tesise ziyaretler durduruldu.

47 yaşındaki Chauvin, Floyd’un “medeni haklarını” ihlal ettiği gerekçesiyle 21 yıl federal hapis cezasını ve ikinci derece cinayet anlamına gelen 22 yıl eyalet cezasını çekmek üzere Ağustos 2022’de Minnesota’daki maksimum güvenlikli bir eyalet hapishanesinden FCI Tucson’a transfer edildi.

Chauvin’in avukatı Eric Nelson, Chauvin’in hedef haline gelebileceğini öngörerek onu diğer mahkumlardan uzak tutmayı savunmuştu.

Geçtiğimiz hafta ABD Yüksek Mahkemesi, Chauvin’in cinayet mahkûmiyetine ilişkin itirazını reddetti.

“Siyahilerin Hayatı Önemlidir”

Siyahi Floyd, 25 Mayıs 2020’de eski Minneapolis polis memuru Chauvin’in bir bakkalın önünde sokakta 9,5 dakika boyunca dizini boynuna basması sonucu hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları Floyd’un “Nefes alamıyorum” diyen sesini videoya kaydetti.

George Floyd’un ölümü ABD’de ve dünya çapında “Siyahilerin Hayatı Önemlidir” sloganıyla kitlesel gösterilere yol açtı.

Chauvin’in bıçaklanması, son beş ay içinde federal bir mahkuma düzenlenen ikinci yüksek profilli saldırı oldu. Temmuz ayında spor doktoru Larry Nassar, Florida’daki bir federal hapishanede hücre arkadaşı tarafından bıçaklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking