Güncel Haberler

Göz çevresi kırışıklıkları ve morluklarına karşı neler yapılabilir?

Göz altı kırışıklıklarının iki temel nedeni vardır: yaşlanma faktörleri ve mimik kullanımı.

Göz çevresindeki kırışıklıkların en önemli nedenlerinden biri çocukluğumuzdan beri verdiğimiz her tepkinin göz çevresini etkilemesidir. Bu yüz ifadeleri zamanla ince çizgilere neden olabilir. 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresindeki dokuların elastikiyeti ve kolajen içeriği azalır.

Kırışıklık oluşum döngüsünü etkileyen pek çok faktör olsa da asıl sebep cilt dokusunun hücresel yapısının bozulması ve cildin elastikiyetini kaybetmesidir.

Güneş ışığının cilde zarar verebileceğini biliyoruz ve bu faktör ne yazık ki göz çevresinde hızla kırışıklıkların oluşmasına neden olabiliyor. Bu durumu önlemek için her mevsim yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmak önemlidir. Ayrıca güneş gözlüğü takmak, gözlerin kısılmasını ve o bölgede kırışıklıklara neden olabilecek güneş ışığının etkilerini azaltabilir.

Cilt yapısının bozulması ile genetik faktörler arasında bağlantı vardır. Bazı kişilerde 30 yaşından sonra bile neredeyse hiç kırışıklık görülmezken, genetik faktörlerden dolayı cildin genç yaşta kırışıklık gösterdiği durumlar da vardır. Bu nedenle göz altı kırışıklıklarının oluşmasında genetik faktörler de rol oynayabilir.

Yetişkinlikte göz çevresindeki koyu halkalar ortaya çıkabilir.

Yüz bölgesinde göz çevresi dikkat çeken önemli bölgelerden biridir. Genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak göz altı morlukları ve torbaları oluşabilmektedir. Bu morluklar ve torbalar kişilere rahatsızlık verebilir.

Özellikle yetişkinlikte ortaya çıkan koyu halkalar ve göz altı torbaları, bunları makyaj veya diğer kozmetik yöntemlerle kapatmaya çalıştığınızda bu sorunu daha da belirgin hale getirebilir.

Göz çevresindeki kırışıklık ve morluklar için ne yapılabilir?

Fraksiyonel radyofrekans: Bu yöntemde ucunda çok küçük bir iğne bulunan bir cihaz kullanılır. Cihaz yüzeyde değil derinin altında çalışıyor. Bu işlem radyo frekans dalgalarının cilt altına uygulanmasıyla gerçekleştirilir ve kolajen üretimi artar. Bu işlem birkaç seansta gerçekleştirilir ve kırışıklıklar için kullanılan başlıca yöntemlerden biridir. Bunun doktor gözetiminde yapılması önemlidir.

Işık dolguları: Göz altındaki ışık dolguları, çökük görünümü düzeltmek ve kırışıklıkları açmak için kullanılabilir. Işık dolgusu olarak bilinen dolgu maddesi normalde cildimizde bulunan hyaluronik asit adı verilen bir asittir. Ayrıca birçok krem ​​ve serumda nemlendirme amacıyla da kullanılır. İğneler yardımıyla göz altına enjekte edilen bu dolgu maddesi ile kırışıklıklar yok edilir.

Lazer: Lazer yöntemi, cildin alt katmanlarında kollajen üretimini uyaran termal bir etki sağlar. Bu yöntem yaklaşık dört kez uygulanır. Kırışık cilt yenilenmiş bir görünüm kazanabilir. Tercih edilmesinin nedenlerinden biri de hızlı sonuç verebilen bir yöntem olmasıdır.

Mezoterapi: Mezoterapi, vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin ince iğnelerle deri altına enjekte edilmesini içeren bir kozmetik tedavi yöntemidir. Bu tedavi, göz çevresindeki cildin yenilenmesi, elastikiyetinin arttırılması, kırışıklıkların azaltılması ve morlukların hafifletilmesi amacıyla uygulanabilmektedir. Ancak her bireyin cilt yapısı farklı olduğundan tedavi öncesinde bir uzmana danışılması önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber