Güncel Haberler

Hain talimat telsizden! 10 gün önce Karayılan ile toplantıdalarmış: Gara’daki katliam öncesi böyle köşeye sıkışmışlar

Irak’ın kuzeyindeki Gara Dağı’nda 13 şehidimizin üçüncü yıl dönümünde soruşturmanın detayları ortaya çıktı. MİT’in 5 yılı aşkın süredir mağarada kalan asker ve polisleri tespit etmesi üzerine operasyon başlatıldı. Teröristler mağarada kuşatıldıklarını görünce telsizden şu emir geldi: “Ne pahasına olursa olsun rehineler kolluk kuvvetlerinin eline canlı bırakılmamalı, gerekiyorsa hepsi yakalanmalıdır.” Yan yana vuruldu.” İşte o hain katliamın detayları…

3 GİRİŞLİ BİR MAĞARADA TUTUluyorlar

Farklı tarihlerde kontrol noktalarından kaçırılan asker ve polislerimizin 2016-2021 yılları arasında Gara Dağı’ndaki Siyani kampında 3 girişi olan bir mağarada tutulduğu bildirildi. Teröristlerin ilk kapıdan girip çıktıkları kaydedildi. , ikinci kapıdan malzeme taşıdı, üçüncü kapıyı hiç kullanmadı ve rehineler şehit oldukları güne kadar soğuk, nemli mağaradan hiç çıkarılmadı.

İNSAN TEDAVİSİ

Sözcü’nün verdiği bilgiye göre; Yere serilen battaniyeler üzerinde uyuyan rehinelerin günde bir öğün yeterli olmamakla birlikte kovalara doldurularak beslendiklerini de belirtmek gerekiyor. Rehin tutuldukları yerde hijyen ihtiyaçlarını giderdikleri öğrenildi. Rehinelerin Alişer kod adlı terörist tarafından yoğun işkenceye tabi tutulduğu bildirildi. MİT’in rehinelerin tutulduğu mağaranın yer ve koordinatlarını belirlemesinin ardından 10 Şubat’ta operasyon kararı verildi.

53453

GELENEKSEL EĞİTİM RADYODAN GELDİ

Saat 03.00’te uçaklar mağara çevresindeki terörist mevzilerini ağır bir şekilde bombaladı. Saat 06.00 sıralarında helikopter trafiğinin artması üzerine panikleyen teröristler, mağara girişindeki demir kapıları kapatarak, grubun lideri Şoreş kod adlı Kamuran Ataman’a haber verdi. Termal görüş silahıyla mağaraya girip çıkan teröristler ne olduğunu anlamaya çalışırken, çekilen görüntüden konumları belirlenince helikopterler yakın bir noktaya özel kuvvet personelini düşürdü.

Etrafının sarıldığını gören teröristler mağarada mahsur kalınca Gara Dağı genel müdürü Ramazan Abi kod adlı terörist Cuma Biliki ile telsiz bağlantısı kurdu. Terörist şu talimatı verdi: “Ne pahasına olursa olsun rehineler canlı olarak kolluk kuvvetlerinin eline düşmemeli ve gerekirse yan yana kurşuna dizilmeli.”

Thumbs_b_c_b8cca2e4debf9d3fe5878e918dbb9dff

REHİNLERİ KURŞUNLA VURDULAR, KAÇamayacaklarını BİLDİKLERİNDE BAŞLARINDAN VURDULAR.

Bu talimatın ardından mağarada elektrik ve telsiz bağlantısını kesen teröristler, mağaranın girişini kapatarak askerlerin girmesini engellemek için yoğun ateş açtı ve çatışma başladı. Askerler, bunun bir rehine kurtarma operasyonu olduğunu anlayınca, kod adı Cudi, Kamuran Ataman, Şoreş kod adı, Sefkan Kaya, Argeş kod adı ve terör kod adı Bawer olan Bawer kod adlı rehineleri toplayıp şehit etti. başları ve vücutları. .

Mağarada mahsur kalan Bawer ve Avareş kod adlı iki terörist, kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini başlarından vurarak intihar etti. Operasyon devam ederken başka bir mağarada saklanan teröristler, bomba yüklü drone ile askerlere saldırmak istedi ancak bu fark edilerek düşürüldü. Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirildikten sonra mağaraya girilerek şehitlerin naaşları getirildi ve mağara patlayıcılarla kullanılamaz hale getirildi.

OTOPSİ RAPORU: BEDENSEL VE ​​MANEVİ KENDİLERİNİ SAVUNAMADILAR

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, otopsi ve ölüm inceleme raporlarına göre rehinelerin tamamının, ateşli silahla yaralanma sonucu organ ve doku hasarı nedeniyle öldürüldüğü, rehinelere karşı işlenen suçun cezai yaptırıma tabi olduğu belirtildi. Bedenen ve ruhen kendini savunamayacak durumda olan kişinin kasten öldürülmesi kapsamında değerlendirilecektir.

10 GÜN ÖNCE KARAAYILAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Teröristler Doğan Geçgel ve Osman Acer, terör liderleri Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin kod adlı Bahoz Erdal, Süleyman Şahin kod adı Bawer Dersim ve Ramazan Abi kod adlı polis memuru Gara Cuma Biliki’nin rutin dışında bölgeye gelerek toplantı yaptığı, Aynı operasyonda yakalanan ve bu toplantıda kendilerine askerlerin yakında bölgeye operasyon düzenleyeceğini bildiren kişiler de vardı. Bu iki teröriste 16’şar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

GGMoJLaW0AAFCRf

TERÖR MİT’İN “ÖNCELİK” LİSTESİNDE

Gara Dağı’nda 13 rehinenin öldürülmesi emrini bizzat veren Cuma Biliki kod adlı terörist Ramazan Abi, MİT’in öncelikli olarak etkisiz hale getirilmesi gereken teröristler listesine alındı. Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Okulların açılmasıyla birlikte salgın riski de kapımızda!  Çok geç olmadan önleminizi alın!Okulların açılmasıyla birlikte salgın riski de kapımızda! Çok geç olmadan önleminizi alın!
Bakan Koca'dan açıklama Bakan Koca’dan “35 bin atama” açıklaması! tarih verdi
Fuhuş operasyonunda tutuklandı, kimliği karıştırıldı!Fuhuş operasyonunda tutuklandı, kimliği karıştırıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking