Güncel Haberler

Hamas, Harris’in ifadelerine yanıt verdi! – Son Dakika Dünya Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı hayatım güzelHamas hareketinin siyasi büro üyesi, “Gazze'deki acil insani durumla ilgili endişelerini” dile getirdikten sonra İzzat el-Rişkkonuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Kıskançlık, “Gazze'deki insani durumdan endişe duydukları ve halkımızın çektiği acılardan pişmanlık duydukları iddiası yenilenmiş bir Amerikan yalanıdır. Eğer savaşı durdurmak isteseydiler askeri, güvenlik ve siyasi gücü geri çekerlerdi. ve Nazi (İsrail) ordusunun istihbarat desteği.” dedi.

Hamas yetkilisi Harris'in kampanyasına katıldı “Yalan uydurarak, koruduğunu iddia ettiği insan haklarını, uluslararası hukukla güvence altına alınan işgalciye direnme hakkını hiçe sayarak, Siyonist düzen lehine ve Filistin halkına karşı sapkın bir bakış açısıyla başladı.” savundu.

“NETANYAHU'YA BASKI UYGULANMALI”

Rishk, ABD yönetimine “soykırım savaşını” durdurma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“ABD, Netanyahu'nun anlaşmayı (esir takası anlaşması) defalarca ihlal eden kişi olduğunu biliyor ve masum halkımıza karşı yürüttüğü acımasız savaşı durdurması için ona baskı yapması gerekiyor.”

Harris, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'deki acil insani durumdan ciddi endişe duyduğunu dile getirdiğini söyledi. “Bu anlaşmayı (esir değişimi) yapalım ve savaşı ateşkesle bitirelim.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom