Güncel Haberler

IKBY Başbakanı Barzani, Erbil’i hedef alan füze saldırılarını durdurmak için çalışacaklarını söyledi

IKBY Başkanı Barzani sosyal medya hesabından açıklama yayınladı

Barzani, yine Erbil İran Devrim Muhafızları Kolordusu hangi tarafından saldırıya uğradı “haksız” Saldırıda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

IKBY halkına yönelik bu eylem “korkakça” Saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirten Barzani, Irak merkezi hükümetine Irak ve IKBY’ye yönelik saldırıyı kınama çağrısında bulundu. “Egemenliğin açıkça ihlali” Aksine ilkeli bir pozisyon almayı istedi.

Barzani, uluslararası toplumdaki ortaklara art arda gelen bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunarak şunları söyledi: Masum insanlarımıza yönelik bu vahşi saldırıları durdurmak için önümüzdeki günlerde uluslararası toplumdaki ortaklarımızla birlikte çalışacağız.” dedi.

ERBİL’E FÜZE SALDIRILARI

IKBY Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Erbil’de çok sayıda sivil yerleşim yerine çok sayıda balistik füzeyle saldırdığı, saldırıda 4 sivilin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Erbil’e yönelik saldırılara ilişkin, “Terörist gruplar ve İran karşıtı casuslar karargahlarını balistik füzelerle vurdu” Açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking