Güncel Haberler

iOS 17.2 beta’da dikkat çeken ipucu! Apple, sideloading’e izin vermeye mi hazırlanıyor?

Apple Avrupa Birliği’nde bir miktar baskı altında. Çünkü Dijital Hizmetler Yasası (DMA) antitröst yasası, rekabeti artırmak için şirketin kullanıcıların App Store dışından uygulama yüklemesine izin vermesini gerektiriyor. İddiaya göre iOS 17.2, Apple’ın kullanıcıların App Store dışından uygulama yüklemesine izin verme yolunda ilerlediğinin ipuçlarını veriyor.

‘SIDELOADING’DEN iOS 17.2 BETA OLABİLİR!

Çünkü 9to5Mac, iOS 17.2 beta kodunda şirketin gerçekten de iOS cihazlarda yan yüklemeyi etkinleştirmeye doğru ilerlediğini gösteren kanıtlar bulduğunu söyledi.

YAN YÜKLEME NEDİR?

Bilmeyenler için yandan yükleme, resmi bir kaynak yerine üçüncü taraf kaynaklardan elde edilen uygulamaların yüklenmesini içerir. İOS söz konusu olduğunda resmi kaynak (ve iPhone ve iPad kullanıcılarının kullanabileceği tek kaynak) App Store’dur. Apple, uygulamaların App Store kurallarını atlamasına izin vereceği için iOS’ta yan yüklemeye hiçbir zaman izin vermedi. Ancak AB Dijital Hizmetler Yasası nedeniyle bu durum yakında değişebilir.

APPLE NE ZAMAN YAN YÜKLEMEYE İZİN VEREBİLİR?

Apple’ın teorik olarak Mart 2024’e kadar DMA mevzuatına uymasının beklendiği bildiriliyor. Ayrıca Apple’ın Avrupa Birliği’nden App Store’u Dijital Pazarlar Yasası’na dahil etmesini isteyebileceği ve muhtemelen iOS’taki App Store’u korumak için her şeyi yapacağı da söyleniyor. Ancak sonuçta iOS 17 yandan yüklemeye hazır olacak gibi görünüyor.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İzlanda'da yanardağ alarmı: Şehrin tamamı boşaltıldıİzlanda’da yanardağ alarmı: Şehrin tamamı boşaltıldı
Tüm çalışanları etkiliyor... Yargıtay'dan örnek mobbing kararıTüm çalışanları etkiliyor… Yargıtay’dan örnek mobbing kararı
Erdoğan sert sözlerle müdahale etti: Erdoğan sert sözlerle saldırdı: “Ey Netanyahu! Farklı günler seni bekliyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking