Güncel Haberler

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: 16 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek halkımıza ve Kuzey Irak’tan güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla; Anayasanın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda; ABD Milletler Şartı gereği Kuzey Irak’ta MİT ve MİT güçlerine karşı harekete geçiyoruz.” Türk Silahlı Kuvvetlerinin koordinasyonunda Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerinde tespit edilen terör hedeflerine 29 Aralık 2023 günü saat 17.30’da hava operasyonu düzenlendi. Bölücü Terörist (BTÖ) imha edildi ve sorumlu seviyedeki teröristlerin bulunduğu sanılıyor.Sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha edildi. yerlebir edilmiş.

Yürütülen operasyonlarda azami miktarda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Asil milletimizin kalbinden gelen Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, vatanımızın ve milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu işlemler sırasında; “Masum sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking