Güncel Haberler

İsrail’in “hoşgörü” çağrısında bulunduğu broşürleri Filistinlilerin alay konusu oldu

Ramazan ayında Gazze semalarına uçaklardan atılan, “hoşgörü ve merhamet” çağrısında bulunan broşürlerde, “Doyun ve güzel konuşun. Orucunuz kabul, günahlarınız affedilsin, lezzetli iftarlar dilerim” gibi ifadeler yer aldı. “

Kitapçıklardaki yazıların altında Davud Yıldızı ve “El-Fetih El-Sadık – Gazzelilere yeni ufuklar açılıyor” yazısı yer alıyor.

Filistinliler broşürleri alay ve öfkeyle alırken, bazıları da çektikleri acılara aldırış edilmediğini ve kendilerine hakaret edildiğini düşündükleri bu broşürleri ateş yakarak protesto etti.


“Bu broşürler zehirli propagandadır”

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’dan güneydeki Refah’a sürülen Sami el-Zeanin şunları söyledi: “İsrail ordusu, özellikle kuzeyde açlık, su ve un kıtlığı nedeniyle halkın çektiği acıları görmezden geliyor ve broşürler atıyor Ramazan ayında hoşgörü çağrısında bulunuyoruz.” .

“Ordu neden masum ve aç insanlara yardım götürmüyor? Bu bir hoşgörü biçimi değil mi?” Zeanin, İsrail’in soykırım savaşını sürdürmekte ısrar ettiğini ve tüm uluslararası yasa, anlaşma ve sözleşmeleri hiçe sayarak başta kadın ve çocuklar olmak üzere sivillere yönelik kasıtlı katliamlar yapmakta ısrar ettiğini sordu.

Young Said al-Sahir, İsrail’in her türlü yasa ve düzenlemenin üstündeymiş gibi davrandığını, uluslararası ve BM kararlarını dikkate almadığını ve hiçbir baskıdan etkilenmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“İsrail Ramazan ayının yaklaştığını biliyorsa Gazze’ye ve kuzeye gıda yardımı girmesine izin vermeli. Bu broşürler zehirli propagandadır, İsrail bala zehir saçıyor, lütfen gelin Ramazan’da orucu hep birlikte açalım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking