Güncel Haberler

Metrobüs kazasıyla ilgili 8 şüpheliden 5’i için tutuklama talebi

Küçükçekmece Savcılığı, Beylikdüzü istikametinde seyreden metrobüsün Sefaköy ilçesinde karşı yönden gelen metrobüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilen 8 şüphelinin ifadeleri savcılıkta toplandı.

Cumhuriyet savcısı, aralarında metrobüs şoförü DMÇ ve denetim amiri Ş.Y.'nin de bulunduğu 5 şüpheliyi “taksirle yaralama ve ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklanmalarını talep ederek sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Diğer 3 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

“Yol çalışmaları bildirilmedi”

Metrobüs kazasına ilişkin ilk açıklamalar TRT Haber'den geldi. Korkunç kazaya neden olan metrobüs şoförü ve denetim amirinin ifadeleri ortaya çıktı. Metrobüs şoförü polise verdiği ilk ifadede, devam eden yol çalışmalarından haberdar olmadığını söyledi.

“Daha önce çevre yolunun açıldığını bilmiyordum. Kaza günü Telegram grubunda veya yolda çevre yolunun açıldığına dair bir yazı görmedim. .”

Müdür işçileri suçladı

Denetim şefi, yaptığı açıklamada, yol bakımını yapan 6 işçiyi sorumlu tutarak, “Bizim kontrolümüz altında bir şey olmadı. Gerekli işaret ve işaretleri koymak işçilerin göreviydi.” dedi.

Açıklamalarda çevre yollarının açılıp kapanmasına ilişkin iletişim eksikliğinin de altı çizildi.

“Metrobüs çalışma alanında çevre yolunun giriş ve çıkışları iki günde bir veya günlük olarak değişiyor. Araç sürücülerinin bulunduğu Telegram üzerinden kaptanlar grubuna ve çalıştıkları metrobüs ekranına uyarı mesajları gönderiliyor. Bildiğim kadarıyla İBB metrobüs işletme dairesi tarafından gönderiliyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş