Güncel Haberler

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan çiğ badem, kavrulmuş ve işlenmiş bademlerin aksine daha düşük sodyum ve şeker içeriğine sahiptir. Badem sağlığa oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği yüksek protein, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral içeriği sayesinde pek çok faydası vardır.

KARDİYOVASKÜLER SAĞLIK

Kalp sağlığına faydalı olan doymamış yağ asitleri, magnezyum ve lif bakımından zengindir. Kalp hastalığı riskini azaltabilen badem, kardiyovasküler sistemin korunmasında olumlu etkileri olan omega-3 yağ asitlerini içerir.

AĞIRLIK KONTROLÜ

Protein ve lif açısından zengin olduğundan tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır. Badem, lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığına destek olur, kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenler.

kilo vermek

Badem sağlıklı yağlar içerdiğinden kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Araştırmalar badem yemenin kilo kaybına katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

KEMİK SAĞLIĞI

Kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengindir ve kemik sağlığı açısından önemlidir. Badem kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerir. Bu mineraller kemik sağlığını destekler ve osteoporoz gibi kemik hastalıkları riskini azaltabilir.

acı badem

KOLESTROLÜ DENGELEMEK

Badem, içerdiği lif, fitosteroller ve antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Araştırmalar düzenli olarak badem tüketen kişilerin toplam kolesterol düzeylerinin daha düşük olduğunu göstermektedir.

KOLESTEROL

KAN BASINCI RİSKİNİ AZALTIR

Badem magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerir. Bu mineraller kan basıncını düzenlemeye ve hipertansiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

badem2

CİLT SAĞLIĞI

E vitamini açısından zengindir ve cilt sağlığına faydalıdır. Badem, E vitamini içeriği sayesinde sağlıklı cildi destekleyebilir. E vitamini ciltteki nem dengesinin korunmasına ve güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olabilir.

bebeğin cildi

KAN ŞEKERİ DÜZENLEYİCİ

Glisemik indeksi düşük bir besindir ve kan şekerini düzenleyebilir.

fil badem

BEYİN SAĞLIĞI

Beyin sağlığı için önemli olan omega-3 yağ asitleri ve E vitamini açısından zengindir. Badem, içerdiği B vitamini kompleksi sayesinde ruh sağlığına olumlu etkiler yapabiliyor. B vitaminleri zihinsel netliği ve konsantrasyonu artırabilir.

beyin

Badem alerjik reaksiyonlara neden olabilecek bir gıda olabileceğinden tüketmeden önce doktorunuzla veya diyetisyeninizle konuşmalısınız.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yer: Muğla!  Bir boğa saldırısının ardından öldü: Yıkıcı ayrıntı daha sonra ortaya çıktı...Yer: Muğla! Bir boğa saldırısının ardından öldü: Yıkıcı ayrıntı daha sonra ortaya çıktı…
İstanbul Metrosu Açıklandı!  Bu satırlar arasında teknik arızaİstanbul Metrosu Açıklandı! Bu satırlar arasında teknik arıza
Balıkesir'de korkutan deprem!  AFAD tarafından açıklandıBalıkesir’de korkutan deprem! AFAD tarafından açıklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking