Güncel Haberler

Normalden 200 kat fazla kurşun çıkmıştı… Elma pürelerindeki ölümcül tehlike için yasa yolda! Türkiye’yi de kapsayabilir

MYNET DIŞ HABERLER | Amerika Birleşik Devletleri’nde 25 eyalette 52 çocuk hazır elma püresinden zehirlendi. FDA’nın konuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre elma püresi ambalajında ​​normalin 200 katı kurşun tespit edildi ve zehirlenmenin nedeni buna bağlandı.

NORMALDEN 200 KAT FAZLA KURŞUN VARDI

Birçok anne ve babanın atıştırmalık olarak kullandığı elma püresi günümüzde oldukça popüler. Amerika Birleşik Devletleri’nde hazır elma püresi tüketen çocukların büyük çoğunluğunda gıda zehirlenmesi gözlemlenmiştir. FDA’nın konuyla ilgili yaptığı inceleme sonucunda Ekvador’dan ithal edilen tarçındaki yüksek kurşun oranı nedeniyle elma püresinde normal miktarın 200 katı kurşun bulundu.

Elma püresi yiyen çocukların zehirlendiği, baş ağrısı, kusma, ishal ve mide bulantısı gibi belirtiler gösterdiği biliniyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 1 ila 3 yaş arası çocuklarda elma püresiyle ilgili hastalıkların rapor edildiğini ve en az bir çocuğun kanındaki kurşun düzeyinin normalden sekiz kat daha yüksek olduğunu söyledi.

CDC, çoğu çocuktan daha yüksek düzeyde kurşuna maruz kalan çocukları tanımlamak için dekilitre başına maksimum 3,5 mikrogram düzeyini kullanır. Elma püresinden etkilenen çocukların kanındaki kurşun seviyeleri, desilitre başına 4 ila 29 mikrogram arasında ölçülmüştür.

2

YASA YAKINDA ÇIKACAK, TÜRKİYE’Yİ DE KAPSAYABİLİR

2021 konferansındaki araştırmalar, bebek mamalarının yüksek düzeyde arsenik, kurşun, kadmiyum ve cıva içerdiğini ortaya çıkardı.

Bu duruma çözüm bulmak amacıyla FDA, gıda endüstrisine yönelik kılavuzları içeren bir taslak hazırlama girişiminde bulundu. NBC News’e verdiği röportajda bir FDA yetkilisi, kılavuzun 2025’in başında tamamlanmasının beklendiğini ve direktif henüz yayınlanmamış olmasına rağmen FDA’nın emin olmadığı ürünler üzerinde düzenleyici işlem yapabileceğini söyledi.

Yönerge sonrasında oluşturulacak yasanın Türkiye’deki bebek mamasını da kapsayabileceği düşünülüyor.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Havalimanında tarihi taşlarla ele geçirildi!  Cezası açıklandıHavalimanında tarihi taşlarla ele geçirildi! Cezası açıklandı
En çok satanların başında!  N&D köpek ve kedi mamalarında indirimEn çok satanların başında! N&D köpek ve kedi mamalarında indirim
Biden'e gaf skandalı! "Dünyayı havaya uçuracak bir kodum var" Varlığıyla övündü...Biden’dan skandal hata! Övündü: “Dünyayı havaya uçuracak bir kodum var”…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking