Güncel Haberler

Nvidia ve Danimarka birlikte çalıştı: yapay zekaya odaklanan süper bilgisayar – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Danimarka Kralı Frederik X, Danimarka'nın ilk yapay zeka destekli süper bilgisayarı Gefion'u tanıtmak için Kopenhag'da bir araya geldi. Gefion, kuantum hesaplama, tıp, yeşil enerji ve daha birçok alandaki araştırmaları hızlandırmak için tasarlanmıştır. Nvidia'nın DGX SuperPOD platformu üzerine kurulan Gefion, 1.528 adet Nvidia H100 GPU kullanıyor ve Danimarka endüstrisinin hızlı büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.

YAPAY ZEKA ODAKLI SÜPER BİLGİSAYAR

Nvidia, yapay zeka donanımının geliştirilmesinde öncü konumunda ve bu alandaki hızlı büyüme, Nvidia'yı dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline getirdi; Kısa bir süreliğine Apple, Microsoft ve Google'ın önünde zirvede yer aldı.

Danimarka, teknolojiye ve yapay zekaya yoğun yatırım yaparak bu alanda lider olmayı hedefliyor. Gefion'un piyasaya sürülmesi, Danimarka'nın yapay zeka alanına girişini daha da hızlandıracak ve ülkenin yüksek performanslı bilgi işlemin geleceğinde sağlam bir yer edinmesine yardımcı olacak.

Huang başlangıçta şunları söyledi:

“Danimarka, çağımızın en etkili teknolojisi olan yapay zekada yenilik yapmak için yerel bir yapay zeka altyapısı ve ekosistemi geliştirmesi gerektiğinin farkında. “Gefion süper bilgisayarı, bilim insanlarına yaşam bilimlerini, iklim araştırmalarını ve kuantum hesaplamayı ilerletmek için yerel bir yapay zeka hesaplama altyapısı sağlayacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber