Güncel Haberler

Olimpiyatlar için bir asır bekleyen Fransa’da sabotaj şoku: Kundakçılar işbaşında! İnsan seline “Gelmeyin” deniyor

Fransa, Olimpiyat Oyunlarına yeniden ev sahipliği yapmak için 100 yıl bekledi. Uzun zamandır beklenen gün geldi ama olimpiyatlara saatler kala tren hatlarının hedef alınmasıyla işler çığırından çıktı. 10.500 civarında sporcu ve 320 binden fazla seyircinin beklendiği olimpiyatlara ulaşım resmen durduruldu!

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

“KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR”

Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, Olimpiyat Oyunları öncesinde tren seferlerinin kesintiye uğramasıyla ilgili X hesabından bir açıklama yayınladı. AA'nın aktardığı açıklamada, Fransa'nın batı, kuzey ve doğusundaki demiryolu hizmetlerinin “kötü aktörlerin eylemlerinden” etkilendiği belirtildi.

“BÜYÜK SALDIRI” DEDİLER VE AMACINI AÇIKLADILAR

SNCF açıklamasında, bu eylemler nedeniyle komşu Belçika'ya ve Kanal üzerinden Londra'ya giden trenlerde kesintiler yaşandığının altı çiziliyor. Açıklamada, “yüksek hızlı tren ağını bozmaya yönelik bu ciddi saldırı” sonrasında çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiği veya iptal edildiği belirtildi.

Ekran görüntüsü 2024-07-26 114202

YOLCULARA ÇAĞRI: ERTELENDİ! İSTASYONA GİTMEYİN

Açıklamada, demiryolu ulaşımındaki kesintilerden etkilenen kişilerin bilgilendirileceği vurgulanarak, “Seyahatini erteleme imkanı olan tüm yolcularımızdan istasyona gitmemelerini rica ediyoruz” denildi. Söylendi.

Ekran görüntüsü 2024-07-26 114206

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ULAŞIM SORUNLU OLDU

Çalışma ekiplerinin onarımları denetlemesi nedeniyle hafta sonu boyunca kesintiler bekleniyor. Kuzey Fransa'nın Courtalain kentinde rayların yakınında çıkan ve Paris'e giden hizmetleri etkileyen yangın nedeniyle demiryolu hatlarındaki seyahatlerin en az Pazartesi gününe kadar durdurulacağını duyurdu.

YÜZ BİNLERCE HALK KATILACAK

Demiryolu ulaşım sorunları, Olimpiyat meşalesi koşusunun bitiminden ve Seine Nehri boyunca 320.000'den fazla seyircinin katılması beklenen açılış töreninin başlamasından birkaç saat önce meydana geldi.

GTZQk-vX0AAsrd9

FRANSIZ BAKAN: BU KOORDİNELİ SABOTAJDIR

Fransa Spor, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar Bakanı Amélie Oudéa-Castera, demiryolu hatlarındaki kesintinin “bir tür koordineli sabotaj” olduğunu söyledi. CNN üyesi BFMTV'ye konuşan Oudéa-Castera, saldırıları “mümkün olan en güçlü şekilde” kınadı ve bunların “gerçekten dehşet verici” olduğunu söyledi.

d2a8a918-7a62-4d02-87f4-131331cb876a_1_201_a

Oudéa-Castera ayrıca olayların Cuma ve hafta sonunu aksatabileceğini söyledi.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Kürtçe yol uyarılarının üzerine Türkçe yazılar yazıldıKürtçe yol uyarılarının üzerine Türkçe yazılar yazıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom