Güncel Haberler

Putin, Rus ordusunun 170 bin kişi artırılması kararnamesini imzaladı

Eski Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev, bu yılın 11 ayında yaklaşık 452 bin kişinin sözleşmeli olarak orduya katıldığını açıkladı.

REKLAM

Rusya, Ukrayna’ya yönelik özel askeri operasyon ve NATO’nun genişlemeye devam etmesi nedeniyle asker sayısını 170 bin civarında artırma kararı aldı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı ordudaki asker sayısının artırılmasına ilişkin kararname yayımlandı.

Bunun sonucunda Rus ordusundaki asker sayısı yaklaşık 170 bin artarken, toplam askeri personel sayısı da 2 milyon 209 bini aştı.

Kararnameye göre Rusya Silahlı Kuvvetlerinin personelinin 1 milyon 320 bini asker olmak üzere 2 milyon 209 bin 130 kişi olduğu belirlendi.

Putin’in 1 Ocak 2023’ten itibaren yürürlüğe giren önceki kararnamesine göre Rus ordusunun personeli, 1 milyon 150 bin 628’i asker olmak üzere 2 milyon 39 bin 758 kişiydi.

Böylece bir önceki kararnameye göre asker sayısında 169 bin 372 kişi artış yaşanırken, diğer personel sayısında herhangi bir artış yaşanmadı.

Eski Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev, bu yılın 11 ayında yaklaşık 452 bin kişinin sözleşmeli olarak orduya katıldığını açıkladı.

Zorunlu askerlik hizmetinde değişiklik yok

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ordudaki asker sayısının yaklaşık 170 bin adet arttığı hatırlatılarak, vatandaşların zorunlu askerlik hizmetine alınmasının önemli ölçüde artırılmasına yönelik bir planın bulunmadığının altı çizildi.

Notta “Herhangi bir seferberlik planlanmıyor” ifadesi yer alıyor. İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rus ordusundaki artışın, Ukrayna’da “özel askeri operasyon” yürütülmesi ve NATO’nun genişlemeye devam etmesi nedeniyle Rusya’ya yönelik tehditlerin artmasından kaynaklandığı vurgulanarak, şöyle devam edildi: “Mevcut koşullar altında, Silahlı kuvvetlerin sayısının ve muharebe gücünün arttırılmasının NATO bloğunun saldırgan faaliyetlerine karşı koyacağı ifade edilerek, “Bu uygun bir tepkidir.” ifadesine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking