Güncel Haberler

Sağlık Bakanlığı 216 engelli işçi alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı İşçi alımı kadro dağılımı ve alım yapılacak iller!










Sağlık Bakanlığı’nda engelli işçi alımına ilişkin detaylar başvuru yapanların gündeminde. Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 216 kadrolu işçi istihdam edilecek. Temizlik elemanı olarak çalıştırılacak işçilerin başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI NE ZAMAN 216 ENGELLİ İŞÇİ ALINACAK?

Başvurular 01.11.2023 ile 06.11.2023 tarihleri ​​arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr​​​​​adresi üzerinden elektronik (çevrimiçi) erişim yoluyla alınacaktır. Başvurularda adrese göre nüfus kayıt sistemine kayıtlı kişilerin adresleri dikkate alınacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALINACAK YERLER LİSTESİ

Ardahan (1), Çanakkale (9), Denizli (1), İstanbul (130), Kastamonu (4), Kilis (5), Mardin (7), Samsun (8), Sivas (1), Bilecik (1), Burdur (4), Erzurum (6), Gümüşhane (3), Hakkari (1), Hatay (8), Kars (3), Kırklareli (1), Kütahya (2), Malatya (9), Muğla (4), Sakarya (7), Sinop (1)

Sağlık Bakanlığı 216 engelli çalışanı ne zaman işe alacak?  Sağlık Bakanlığı İşletmeci alımı, personel dağılımı ve alımın yapılacağı illerİŞKUR 216 ENGELLİ İŞÇİ ALINIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sürekli Engelli İşçi pozisyonuna başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir;

1. 48 sayılı Kamu Görevlileri Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı bentlerinde belirtilen şartlar. 657 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Personel Seçiminde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde yer alan üçüncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartları sağlamak. (Yabancı uyruklu adaylar herhangi bir tercihte bulunamayacaklardır.)

2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak.

3. Başvurunun yapıldığı ilk gün 40 yaşını doldurmamış olmak (01/11/1983 ve sonrasında doğanlar başvurabilir).

4. Son başvuru tarihine kadar başvurulan mesleğe yönelik belirlenmiş bir okuldan (bölüm/program) mezun olmak ve son başvuru tarihine kadar gerekli belgeleri temin etmek.

5. Görevini sürekli olarak yerine getirmesine engel olacak akıl hastalığı bulunmaması (Atamaya uygun adaylarda bu şart aranacaktır).

6. İş teklifinde öncelik hakkı kazanan adaylara, anılan Yönetmelik’in 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelik sırasını gösterir belgenin verilmesi zorunludur.

7. Sayılı Kanun hükümleri uyarınca. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununa göre arşiv araştırması sonucuna göre atama yapılmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

8. Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kadrolu kadrolu işçi çalıştırılmasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde tanımlanan sağlık komisyonu raporunu içeren belge .



Sağlık Bakanlığı'nın 113'üncü dönemi DHY kurasını canlı izleyin: Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası çekiliyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 113’üncü dönemi DHY kurasını canlı izleyin: Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası çekiliyor!



İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking