Güncel Haberler

Sahibinden.com çöktü mü? ‘Domain’ krizi gündem yarattı: ‘Ödeme unutuldu, ABD’den satın alındı!’ iddiası… Erişim sorunuyla ilgili açıklama geldi

Sahibinden.com’a giriş sorunu yaşanıyor. Durum böyle olunca kullanıcılar “Sahibinden.com çöktü mü?” sorusunu soruyor. Sorusuna yanıt aramaya başladı. Kullanıcıların gece boyunca sayfaya girerken sunucu hatalarıyla karşılaşması üzerine şikayetlerin arttığı kaydedildi.

‘SAHİBİ’ İSİM İÇİN ALAN ADI ÖDEMEYİ UNUTMUŞ MU?

Bu erişim sorunuyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. En şaşırtıcı iddia ise sahibinden.com yetkililerinin 30 Aralık 2023 tarihi için planlanan alan adı yenileme ödemesini yapmayı unutması. Sahibinden.com alan adı yenileme ödemesinin 1 Ocak 2024 tarihinde yapıldığı gözlemlenirken; Son yenileme tarihi olan 30 Aralık 2023 ile 1 Ocak 2024 arasındaki dönemde alan adı sağlayıcı firmanın site adını otomatik olarak askıya aldığı tahmin edilmektedir.

“ABD’DEN SATIN ALINDI” İDDİASI

Bir diğer iddia ise Whois verilerinde kayıtlı adres olarak ABD eyaletinin görünmesi nedeniyle başka bir kullanıcının bu adresi satın almış olabileceği yönünde. Ancak bu iddianın pek olası olmadığı ifade edilse de konunun uzmanları sitenin adının kısa süre sonra yeniden kullanılacağını söylüyor.

“TEKNİK BİR SORUN”

Sahibinden.com’un sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Alan adı hizmetini veren firmayla yaşadığımız teknik sorun nedeniyle platformumuza şu an için erişim sağlanamıyor.” Söylendi. Ayrıca sorunun en kısa sürede çözülmesi için çabaların devam ettiği kaydedildi.

İşte yapılan açıklama:

“Alan adı hizmetini veren firmada yaşanan teknik sorun nedeniyle platformumuza erişim şu an için mümkün değildir. Sorunun en kısa sürede çözülmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmektedir, sorun çözülünce sizleri tekrar bilgilendireceğiz. Bunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Giydikleri ayakkabılar onu ele verdi!  Herşeyi düşünmüşler... Sadece düşünmemişler.Giydikleri ayakkabılar onu ele verdi! Herşeyi düşünmüşler… Sadece düşünmemişler.
HÜDA PAR yerel seçim kararı açıklandı!HÜDA PAR yerel seçim kararı açıklandı!
Fatih Altaylı'ya mahkemece hapis cezası verildi!Fatih Altaylı’ya mahkemece hapis cezası verildi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking