Güncel Haberler

SON DAKİKA | Yargıtay’da düğüm çözüldü! 37. tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez, Yargıtay Başkanı seçildi

Son gelen haberlere göre, yeni Yargıtay'da günlerdir devam eden cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı. 37. tur oylamada 193 oy alan 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay'ın yeni başkanı oldu.

2020 yılında Yargıtay başkanlığına seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart'ta sona erdi. Yargıtay Başkanı için yapılan ilk 36 oylamada aday çıkmamıştı.

37. tur oylama bugün yapıldı. Seçimlerde 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak cumhurbaşkanı seçildi.

BAKAN TUNÇ'TAN KUTLAMA MESAJI

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanlığına seçilen Ömer Kerkez'i sosyal medya hesabı üzerinden Yargıtay Başkanı olarak tebrik ederek, görevinde başarılar diliyorum. Sayın Mehmet Akarca'ya teşekkür ediyorum. Görev süresi dolmuştur, hizmetlerinden dolayı yargı camiamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez 1966 yılında Antakya'da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kerkez, kariyerine Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başladı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin savcılığı, Adalet Bakanlığı'nda soruşturma hakimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük ve savcılık görevlerinde bulundu.

Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçildi, 14 Mayıs 2024'te ise Yargıtay Birinci Başkanı oldu. Yargıtay Genel Kurulu tarafından yapılan ilk başkanlık seçimlerinde.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Uzmanlardan şok eden açıklama: Yapmayın!Uzmanlardan şok eden açıklama: Yapmayın!
Platonik aşık dehşeti!  Sevgisine karşılık vermeyince ona pusu kurdu ve vurdu.Platonik aşık dehşeti! Sevgisine karşılık vermeyince ona pusu kurdu ve vurdu.
Bahçeli'den sert tepki: Komplo yürürlükte!Bahçeli'den sert tepki: Komplo yürürlükte!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking