Güncel Haberler

TİP İzmir İl Başkanı: ‘Boyun eğmedikleri için…’ – Son Dakika Türkiye,Siyaset Haberleri

İzmir Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Başkanı Kenan Yılmaz, İzmir'de Van belediye başkanlığı seçimi protestolarına katılan kişilerin tutuklanmasına ilişkin basına açıklama yaptı.

Açıklamada, tutuklanan kişilerin rejimin tehditlerine boyun eğmedikleri için cezalandırılmak istedikleri belirtildi.

“İktidarın öfkesi, iktidar kaybı ve rejimin önlenemez krizleri nedeniyle, zayıflığını kapatmak istediği AKP'nin korkutma politikası sonucunda İzmir'de 9 arkadaşımız tutuklanarak özgürlüklerinden mahrum bırakıldı” Yılmaz şunları söyledi ve ekledi:

“Ev adresleri, telefon numaraları bilinse bile ifadeye çağrılabilirdi ama özel harekât ekipleri arkadaşlarımızı 'bilinen suçlu' bahanesiyle ailelerine, komşularına ihbar etmek istediler. Yine gözaltı sırasında. Duruşma sırasında avukatlarla temasın kısıtlanması, polis binasına alınmaması gibi keyfi uygulamalara rastlandığı, olayı hızla kaydeden, suç duyurusunda bulunan ve ifade veren arkadaşlarımıza kolluk kuvvetlerinin düşmanca davrandığı tespit edildi. Bir arkadaşımızın insan onuruyla bağdaşmayan ifade toplama süreciyle ilgili basına çeşitli nedenlerle yavaşlamalar geldiğini ve sonunda gözaltı sürecinin arkadaşlarımızın, vatandaşların gözünde keyfi olarak uzatıldığını düşündüm. Demokrasiye ve insan haklarına inananlar açıkça tehdit ediliyor, Kürt halkının iradesi gasp edilmeye çalışılırken, emanetçi zihniyete karşı mücadele edenleri, dayanışma içinde seslenmek isteyenleri istiyorlar. cezalandırılmış. Yani Kürt halkına yardım eli uzatan herkesin cezalandırılacağını söylüyorlar.”

“TUTUKLAMALARLA BİZİ TUTULABİLECEĞİNİ DÜŞÜNENLER YANILIYOR”

Tutuklanan isimlerin serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan TİP İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz, şunları söyledi: “Bir hafta önce başlayan gözaltıların ardından tutuklanan 9 arkadaşımız ve daha önce tutuklanan 2 arkadaşımız, irade gösteren savaşçı arkadaşlarımız. Taksim için 1 Mayıs'ta rejimin tehditlerine boyun eğmediğimiz için cezalandırılmak istiyoruz. Biz asla pes etmedik, padişahın fermanından da korkmayacağız. 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek suç değildir, Kürt halkının iradesini savunmak da bizim için suç değildir, başka bir şey değil. Bir an önce bitirelim, dostlarımızın bir an önce serbest bırakılması gerekiyor. Van halkının seçtiği belediye başkanının seçilme belgesini alırsak, arkadaşlarımızı aynı kararlılıkla kol kola geri alacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking