Güncel Haberler

Türkiye’den dünyaya! En popüler salatalar sıralamasında Türk mutfağı damgası – Son Dakika Yaşam Haberleri

Lezzet Atlası dünyanın en popüler salatalarını sıraladı ve bu prestijli listeye bir Türk salatası da girdi. Türk mutfak kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan bu salata, hem sağlık hem de lezzet açısından dikkat çekiyor. Listeye giren bu Türk salatası, hem geleneksel hem de modern tariflerle tüm dünyada tanınıyor ve seviliyor. İşte Taste Atlas'ın açıkladığı en iyi 10 salata…

1-LAHANA SALATASI

Bir Amerikan yemeği olan lahana salatası, Hollandaca koolsla teriminden gelir ve genellikle mangalda et veya kavrulmuş tavukla servis edilir. İlk olarak 1800'lü yıllarda Hollandalı yerleşimciler tarafından New York'a yerleşmiştir.

2-SEZAR SALATASI

İkonik Sezar salatası, adını Cesare (Caesar) Cardini'den almıştır. Cesar Cardini, San Diego'da yaşayan ancak Amerika Birleşik Devletleri yasalarını ihlal eden İtalyan bir göçmendir.

3-TUZLU HORİATİKİ

Ülke salatası veya horiatiki, Yunanistan'ın ulusal yemeğidir ve dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve kabaca doğranmış salatalıktan oluşur.

4-TUZLU KAPRESE

Caprese, parlak renkleri ve gerçek bir Napoli mutfağı klasiği ile dünyanın en popüler salatalarından biridir.

5 MAKARNA SALATASI

Hawaii makarna salatası, sütle inceltilmiş mayonezle karıştırılmış dirsekli makarnadan oluşan hafif baharatlı, tatlı ve soğuk bir salatadır.

6- BEN ORADAYIM

Som tam, genellikle Tayland'ın kuzeydoğu kısmıyla (Isaan) ilişkilendirilen yeşil bir papaya salatasıdır, ancak ilk kez Laos'ta ortaya çıktığı iddia edilir.

7-BİTTİ

Fattuş, çoğunlukla geleneksel pide ekmeğinden ve üstüne diğer malzemelerle yapılan basit bir salatadır.

8-TUZLU OLİVİYER

Olivier salatası bir Rus salatasıdır ve genellikle doğranmış sebzeler, et ve mayonezle hazırlanır.

9-KISIR

Klasik Türk salatası ince bulgur, domates, nane, sarımsak, maydanoz ve limon suyu veya nar ekşisi ile hazırlanır. Salatayı renklendirmek için sıklıkla kimyon ve pul biber eklenir. Türkiye'nin kuzeybatısında limon suyu yaygın olarak kullanılırken, güneydoğuda nar ekşisi daha popüler. Büfeler ve mezeler için idealdir ancak sıklıkla garnitür olarak da kullanılır. Genellikle soğuk veya oda sıcaklığında servis edilir.

10-YAPRAK

Genellikle salata olarak adlandırılan Tabbouleh, Lübnan'ın ulusal yemeğidir ve temel olarak ince kıyılmış taze maydanoz yaprakları, zeytinyağı, bulgur ve doğranmış nane yaprakları kullanılır. Tabbouleh'de kullanılan yenilebilir bitkiler, Orta Çağ'dan beri Araplar tarafından tüketilen Lübnan ve Suriye dağlarından geliyor. Bazen pide, babagannuş veya humus ile meze olarak servis edilir. Kırmızı domates, doğranmış salatalık, taze limon suyu ve doğranmış soğan salatayı güzelleştirir. Tabbouleh'i servis etmeden önce birkaç saat soğumaya bırakmak tadını iyileştirir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi