Güncel Haberler

‘Yanlışlıkla büyükşehir belediye başkanımız diyecektim az daha…’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya seslendi. “Neredeyse yanlışlıkla ‘büyükşehir belediye başkanımız’ dedim” dedi.

Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nin resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenine, Bakan Tekin’in yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve okulun inşaatı için bağışta bulunan hayırsever Süleyman Çetinsaya ile öğrenciler katıldı.

“GENEL BÜTÇENİN EN ÖNEMLİ KAYNAĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA AYRILMIŞTIR”

Tekin, şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 56 bin okulu var. Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, dersliklerin daha küçük ve eğitime daha uygun hale getirilmesi için sürekli yatırım yapıyoruz. Yıllık ortalama 4-5 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” Bunları yaparken sıkıntımız var. Bunlardan biri de kaynak tahsisi. Geçtiğimiz günlerde 2024 bütçesi ile ilgili görüşmeler yaptık. AK Parti iktidarının her bütçe döneminde olduğu gibi bu yıl da genel bütçeden en büyük pay belediyelere ayrıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Kaynağı “Gittiğimizde bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bazen ayırdığımız kaynaklar ihtiyaçlarımızı veya illerin taleplerini karşılamaya yetmiyor. Yeterli olmadığında hayırseverlerimiz yardımımıza koşuyor. Onlara teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

TEVFİK GÖKSU’YA KONUŞMASI GÜNDEMDE

Bakan Tekin, açılış töreninde yaptığı konuşmada Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya hitap etti. “Yanlışlıkla neredeyse ‘büyükşehir belediye başkanımız’ diyordum.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking