Güncel Haberler

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nden Atalay hakkında ihlal kararı veren AYM üyelerine suç duyurusu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uymama kararı verdi.

REKLAM

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, cezaevinde tutulan Hatay milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği statü ihlali kararına uymama kararı verdi.

Sabah gazetesinin haberine göre Daire, oybirliğiyle hak ihlali lehinde oy kullanan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da Yargıtay Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın paylaştığı belgeye göre 3. Ceza Dairesi, “Anayasa Mahkemesi’nin ilgili hükümlerini ihlal eden yetkili üyeleri hakkında gerekli değerlendirme ve infazın yapılması için Yargıtay Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.” Anayasaya aykırı olarak kendilerine verilen yetkilerin sınırlarını hukuka aykırı olarak aşmışlar ve hak ihlallerinin kabulü yönünde oy kullanmışlardır.” Oybirliğiyle “hazır olunmasına” karar verildiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Hatay milletvekili Can Atalay’ın bireysel talebini 14 Mayıs’ta karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi 25 Ekim’deki kararında Atalay’ın “seçilme, kişi özgürlüğü ve güvenliği haklarının” ihlal edildiğine hükmetti.

İhlal kararının ardından davayı gören Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki kararına oybirliğiyle karşı çıktı.

Bakanlık ayrıca, Atalay’ın meclisteki katılımının azaltılmasına yönelik işlemlerin başlatılması için kararın bir örneğinin TBMM Başkanlığı’na gönderilmesine de karar verdi.

Dosyanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verildi.

Özgür Özel: Anayasaya isyan bastırılmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay’ın Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını “isyan girişimi” olarak nitelendirerek, “bastırılması” gerektiğini söyledi.

Onun hakkında bir açıklama yapın, dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking