Güncel Haberler

Yargıtay’dan ‘yanaktan öpme’ kararı! Sarkıntılık sayıldı

LZ isimli kadın, kızını bir arkadaşının evine bıraktı. Bir süre sonra ST, LZ’nin peşinden koşarak genç kadını yanağından öptü ve “Yanakların çok tatlı” dedi. Genç kadının şikayeti üzerine ST hakkında “cinsel şiddet” iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme heyeti, sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğine vicdani kanaat getirerek, 6664 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 102’nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. 5237 sayılı Kanunun birinci fıkrasının 62 ve 53’üncü maddelerinin birinci fıkrasında, haklarında yoksun bırakma kararı verildiği duyuruldu.

Sanık avukatı, eylemin gerçekleşmediğini, olay yeri olarak bildirilen yer ve saatin suçun işlenmesine imkan vermediğini, herhangi bir keşif yapılmadığını, sanığın benzer suçlardan sabıka kaydının bulunmadığını ileri sürerek karara itiraz etti. tanıkların doğrudan bilgisi yoktu ve ceza somut delil olmadan verildi.

BÜYÜK HAREKETLİLİKTEN CİNSEL ŞİDDET

Yargıtay IX. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezanın aşırı olduğunu değerlendirdi. Kararda şunlar yazıyordu:

“Dava dosyasının tamamına bakıldığında sanığın olay günü yetişkin mağduru kucağına alıp yanağından öpmesiyle kanıtlanan eylemi kısa süreli, ani ve aralıklı olup yazılı olarak kınanmıştır. 5237 sayılı Kanunun 102’nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde düzenlenen taciz yoluyla cinsel şiddet suçunu teşkil ettiği dikkate alınmaksızın, “Bu tespit sonucunda aşırı cezanın tespiti hukuka aykırı bulunmuştur. Sanık müdafiinin istinaf talebi uygun bulunarak, hükmün bozulmasına oybirliğiyle karar verildi.”

İHA

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Nureddin Nebati "Ben bir bilim adamıyım" Cevap verdi ve saldırdı!  Açıklamaya öngörülemeyen tepki Nureddin Nebati “Ben bilim adamıyım” diye tepki gösterdi! ‘200 bin TL’ talebine küfürlü tepki: “Allah kahretsin”
İlk açıklaması dikkat çekti!  Bir cümlelik notİlk açıklaması dikkat çekti! Bir cümlelik not
İsrail'in 29 yıldır aradığı isim bulundu!İsrail’in 29 yıldır aradığı isim bulundu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking