Güncel Haberler

ABD gemisi geçici liman inşa etmek için Gazze’ye gidiyor

CENTCOM’un sosyal medya platformunda yayınlanan açıklamada

Geminin, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırılacağını açıklamasından 36 saatten kısa bir süre sonra, 9 Mart’ta Virginia’daki Langley-Eustis Ortak Üssü’nden doğu Akdeniz’e doğru yola çıktığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder dün, ABD’nin Gazze kıyılarına insani yardım ulaştırmak amacıyla kurmayı planladığı geçici limanın inşaatının 60 güne kadar sürebileceğini duyurdu.

Gazze’de geçici limanın oluşturulmasının bölgedeki müttefik ve ortaklarla yürütüleceğini belirten Ryder, bu amaçla Virginia eyaletinin 7’nci Ulaştırma Tugayı’ndan askerlerin görevlendirildiğini duyurdu.


Biden, Gazze’de insani yardım için geçici bir liman kurulması talimatını vermişti

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’nin yıllık ortak oturumunda yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında, başkanların ABD ordusuna Gazze kıyısında geçici bir liman kurma talimatı verdiklerini duyurdu.

Geçici limanla daha fazla miktarda insani yardımın deniz yoluyla Gazze’ye gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze’ye ayak basmayacağını belirten Biden, şöyle konuştu: “Bu geçici liman, büyük miktarda yardımın Gazze’ye insani yardım girişine olanak tanıyacak. Her gün”. Ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalı: “Gazze’ye daha fazla insani yardım yapılmasına izin vermeli ve yardım çalışanlarının ateş altında kalmamasını sağlamalı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking