Güncel Haberler

Biden’dan çok konuşulacak Netanyahu ve İsrail sözleri: ‘Kırmızı çizgi yok’

ABD Başkanı Joe Biden, refahın kendisi için “kırmızı çizgi” olduğunu belirtti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini” söyledi.

Amerika Başkanı Biden, MSNBC’nin yayınladığı programa röportaj vererek gündemin ana konularını değerlendirdi.

30 BİNDEN FAZLA SİVİLİN ÖLDÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Biden, Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırılarının ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu belirterek, bu kadar insanın sadece “Hamas’ı takip ederek” öldürülemeyeceğini söyledi.

“Başbakan Binyamin Netanyahu ile ilgili kırmızı çizginiz nedir? Kırmızı çizginiz var mı? Mesela Refah’ın işgali kırmızı çizgi olabilir mi?” Sorulduğunda Biden, “Bu bir kırmızı çizgi ama İsrail’i asla terk etmeyeceğim, İsrail’in savunması hâlâ en önemli şey” dedi. Cevap verdi: Biden, “İsrail’den asla ayrılmayacağım. Silahlı yardımın duracağı veya Demir Kubbe’nin mühimmatsız kalacağı bir kırmızı çizgim yok” diyerek sözlerine devam etti.

Netanyahu’nun “İsrail’e artık yarardan çok zarar getirdiğini” kaydeden Biden, Gazze’deki ölü sayısının çok yüksek olduğunu ve Netanyahu hükümetinin ciddi bir şekilde “sivil hayatların hedef alınmaması” konusuna odaklanması gerektiğini vurguladı. (AA)
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu'na sert sözler!  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na sert sözler! “Peki sen ne içinsin?”
"Dangal" Türkiye'de gerçek oldu“Dangal” Türkiye’de gerçeğe dönüştü
Emekli polis, karısını ve oğlunu öldürüp tarlaya gömdü!  Vahşete yeni detay: Satırla parçalandıEmekli polis, karısını ve oğlunu öldürüp tarlaya gömdü! Vahşete yeni detay: Satırla parçalandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking