Güncel Haberler

Çekya’da 14 kişinin öldüğü saldırının ardından ulusal yas

Başkent Prag’ın tarihi merkezindeki Charles Üniversitesi’nin felsefe bölümü binasında meydana gelen saldırıda 14 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

REKLAM

Çek Cumhuriyeti’nde “modern tarihin en kötü toplu katliamının” kurbanları anılıyor.

Ulusal yas günü dolayısıyla ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, kamu binalarında ulusal bayraklar yarıya indirildi.

Başkent Prag’da ülkenin en büyük katedrali olan St. Vitus Katedrali’nde de kurbanlar için ayin düzenlendi. Herkese açık olan etkinliğe Başkan Petr Pavel ve Parlamentonun iki kanadının başkanları katıldı.

Perşembe günü Prag’ın tarihi merkezindeki Charles Üniversitesi’nin felsefe bölümü binasına düzenlenen saldırıda 14 kişi ölmüş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Mum yakan kalabalığın arasında üniversitenin rektörü Milena Kralickova da vardı. “Akademik camia sarsıldı, derinden sarsıldı” dedi.

Saldırgan katliamın ardından intihar etti

İçişleri Bakanı Vit Rakusan yaptığı açıklamada polisin 14 kurbanın tamamını tespit ettiğini söyledi. Bunlardan 13’ü olay yerinde, biri ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kurbanlardan bazıları silahlı saldırganın sınıf arkadaşları olsa da Müzik Bilimleri Enstitüsü başkanı Lenka Hlávková’nın da kurbanlar arasında olduğunu doğruladı.

Polis Cuma günü yaptığı açıklamada, kimliği David K ​​olarak tanımlanan saldırganın olaydan sonra intihar ettiğini söyledi.

Prag’daki bölgesel polis merkezi müdürü Petr Matejcek, saldırganın polis memurları kendisine yaklaştığında üniversite binasının balkonunda kendini vurduğunu söyledi.

Polis şefi Martin Vondrasek, yetkililer tarafından bilinmeyen saldırganın “büyük bir silah ve mühimmat deposuna” sahip olduğunu ve polisin hızlı müdahalesinin daha fazla zulmü önlediğini söyledi.

Yetkililer bunun bir terör eylemi olduğuna inanmadıklarını söylese de, şimdi ülkedeki en kötü toplu silahlı saldırının arkasında yatan nedeni bulmaya çalışıyorlar.

Ayrıca polisin, aynı silahlı kişinin 15 Aralık’ta Prag’ın doğu eteklerindeki bir ormanda yürürken genç bir adamı ve iki aylık kızını bebek arabasında öldürdüğünden şüphelendiği bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking