Güncel Haberler

İsmail Kartal sakat oyuncuların son durumunu açıkladı

Kartal, Ülker Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maç öncesinde pek antrenman yapma fırsatı bulamadığını söyledi.

Kartal, maçın sadece terli antrenmanla oynandığını vurguladı. “İlk yarının 23. dakikasında top oyundaydı. Biz şampiyon bir takımız, futbol oynamaya çalışıyoruz. Bütün takımlar buraya gelip aynı şeyi yapıyor. Biz kaleciyle başlıyoruz, oyunu yavaşlatmaya çalışıyoruz.” Ülkemiz futbolunun marka değerini nasıl artıracağız? Sporcuların sağlığı elbette çok önemli ama dışarıda bir adam sakatlanıyor ve kendini sahaya atıyor. Futbola, kendimize, mesleğimize, rakip takıma, kendi takımımıza saygı duymalıyız. Böyle bir yere varamayız.” dedi.

“OYUNDAN KESİLDİK”

Kartların kendilerine çok kolay dağıtıldığını ancak rakiplerin sertliğine izin verildiğini belirten Kartal, şöyle devam etti:

“Her maçta Kadıköy’e gelenlere bakıyorsunuz. Gelelim kartlara. 5 dakikada 4 faul yapan bir oyuncuya hiç açık sarı kart verilmiyor. Oyuncularımıza en ufak bir temasta direkt sarı kart gösteriliyor” Ben oyuncularım ne yapabilirim, oyun sürekli duruyor, sıkışıp kaldık. “İlk yarıda futbol oynayamadık, pozisyon bulamadık. Bunu yapamazsınız, zaten izin verilmiyor. Bazı değişikliklerle oyunun hakimiyetini aldık. Yediğimiz gollerle maçı kazanmayı başardık. Çocuklarımızı 3 puandan dolayı tebrik ediyorum.”

Kartal, maçın 111 dakika oynandığını, topun 47 dakika oyunda kaldığını söyledi. “Bu, yaşananları gösteriyor. Bu, rakibin oyunu ne kadar yavaşlattığını, futbolu ne kadar öngördüğünü anlatıyor. İyi çalıştık, iyi bir takımımız var. Biz ve rakibimiz şampiyonluk yarışı içindeyiz ve onlar da iyi gidiyorlar. Kısacası bu galibiyet serisini sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz: “Sürekli konuşuyoruz, çalışıyoruz. Oynasa da oynamasa da herkes buna inanıyor.” dedi.

“YAPMIŞ OLDUĞUMUZ DEĞİŞİKLİKLER DEĞERLENDİRİLDİ”

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çok önemli bir maça çıkacağını hatırlatan Kartal, yapılan değişikliklere ilişkin şunları söyledi: “3-0 kazansak bile oynamadan maç kazanılmaz. Rakibimiz zorlu bir takım. Aynı performansı gösterecekler, oradaki maçı dikkate alarak maç öncesi değişiklikleri planladık. Mert Müldür’le oynadık, dinlendik. Bright (Osayi-Samuel). Her ikisi de sarı kart gördü. “O bunu gördü ve biz de bunu planladık. Eğer oyuncumuz ikinci sarı karttan sonra oyundan atılmış olsaydı belki oyunu çeviremezdik. 2 değişiklik yaptık “İşte bu kadar. Her şeyden önce Djiku, stoper rolünde olduğu için topu daha iyi oyuna sokabiliyor. Yaptığımız değişiklikler meyvesini verdi.” değerlendirmesini yaptı.

“ÇAĞLAR’IN DURUMU BELİRSİZ ÇÜNKÜ BELİRTİLEN BİR DURUMU VAR”

Kadıköy’de son 8 yılın en çok faul aldıkları maçı oynadıklarını kaydeden Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu gece son 8 yılda sahamızda 29 faul yapan bir takım vardı. Bunu sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Thiam’in ilk 5 dakikada kırmızı kart görmesi gerekirdi. Sarı kart bile görmedi. Faul.Takımımız hemen sarı kart görüyor.Sonra kontrollü ve dengeli oynamaları gerekiyor.4 sakatımız var.Liverpool’un 13 sakatı var.2 buçuk günde bir maç yapıyoruz, bu sakatlıklar çok normal. Haftada 1 maç oynarsanız sakatlıkları en aza indirebilirsiniz. Bugün milli takımda kim oynuyorsa 51. maçını oynadı. Maç maç düşünüyoruz, günün sonu şansımız diyoruz. Perşembe günü de aynı yoğunluk. Çağlar’ın durumu belli değil, Becao’nun durumu iyiye gidiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking