Güncel Haberler
İspanya'nın Geleneksel Tadı: Paella Valenciana – News Girme News

Orta Çağ'dan beri Valencia'da olan Paella, bugün İspanya'nın ulusal yemeklerinden biri olarak kabul ediliyor. Tatmin edici ve zarif bir yemeği birleştirmek için pirinç, tavuk, tavşan eti, deniz ürünleri ve renkli sebzeleri safran ile. Büyük ve geniş tavalarda pişirilen paella, farklı çeşitlere sahip geleneksel ve modern mutfaklarda bir yer bulur.
Paella Valencia Tar Provice
Malzeme
- 2 bardak pirinç arborio veya paella
- 400 gr tavuk eti (parçalara ayrılmıştır)
- 200 gr yeşil fasulye
- 1 biber biberi (doğranmış)
- 2 domates (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam safran
- 1 çay kaşığı biber
- 1.5 litre tavuk suyu
- Tuz, karabiber
Yapı
- Zeytinyağını büyük bir paella tavasında ısıtın, tavuk etini altın renge kavurun.
- Fasulye ve doğranmış biber ekleyin, birkaç dakika dönün.
- Rendelenmiş domates, biber ve safra ekleyin.
- Pirinci ekleyin ve birkaç dakika karıştırın, ardından sıcak tavuk suyunu dökün.
- Suyu çekene kadar orta ateşte pişirin, pirinç yumuşatıldığında sobadan çıkarın.
- Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin.