Güncel Haberler

Kassam Tugayları görüntüleri paylaştı! Gazze’deki İsrail askerleri böyle vuruldu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından bölgedeki kriz daha da kötüleşiyor. İsrail, Gazze’deki hastaneleri ve sivil yerleşimleri hedef almaya devam ediyor. Zırhlı birliklerin girdiği Gazze Şeridi’nde şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerinde İsrail askerleriyle yaşanan çatışmaların görüntülerini yayınladı.

Ekran görüntüsü 2023-11-17 230138Görüntülerde, Kassam Tugayları’nın yerleşim bölgesinde operasyon düzenleyen İsrail güçlerine roketatarlarla ateş ettiği anlar görülüyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-17 230110

YETKİ BEYANI

Kassam Tugayları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tutukluların Gazze’deki Şifa hastanesinde olduğuna dair “güçlü belirtilere” sahip oldukları yönündeki açıklamasına yanıt olarak Telegram platformunda bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Netanyahu’nun hastanelerde Siyonist tutsakların olduğu yalanına cevabımız: Sağlık durumlarının ağır olması nedeniyle bir kısmını tedavi etmek ve hayatlarını korumak için tedavi merkezlerine naklettik.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İsrailli tutuklu Aryeh Zalman Zdmanovich’in yakın zamanda yoğun bakıma alınarak iyileştikten sonra götürüldüğü yere geri gönderildiği, söz konusu İsraillinin art arda gelen bombalamalar sonrasında panik atak geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. nerede bulunduğunu ve bunu belgeleyen materyallerin daha sonra paylaşılacağını söyledi.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine yanıt verdiği” gerekçesiyle küresel bir saldırı başlatırken El Kassam”. Aksa”nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi.

İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail ordusunun verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze’de, 6’sı Lübnan sınırında çatışmalarda olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze hükümetine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında 5 bini çocuk, 3 bin 300’ü kadın olmak üzere 12 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 200 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin sığındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlediler. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana sınırda çıkan çatışmalarda 76 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Eski CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya kaza geçirdi!Eski CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya kaza geçirdi!
    Zeren Ertaş'ın ölümüyle bağlantılı asansör kazasında yeni tutuklama! Zeren Ertaş’ın ölümüyle bağlantılı asansör kazasında yeni tutuklama!
Vatandaşlar endişeli!  Vatandaşlar endişeli! “Sürü hemen ortaya çıkıyor”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking