Güncel Haberler

NASA tanıtmıştı! Ziyaretçi akınına uğradı: İstanbul’a 7 saat uzaklıkta… – Son Dakika Yaşam Haberleri

Uluslararası Yavaş Şehirler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından “yavaş şehir” ilan edilen Ula İlçesi Akyaka Mahallesi'ndeki Kadın Azmağı Deresi, bayram tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Fitr.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) 2021 yılında Muğla'nın Ula ilçesindeki Kadın Azmağı Deresi'nin görüntülerini sosyal medya hesabında yayınlamasıyla bölgeye olan ilgi her geçen yıl artıyor.

Görünümüyle doğal bir akvaryumu andıran Kadın Azmağı deresinde tekne turu veya kürek çeken turistler, sazlıkların oluşturduğu labirentlerde doğayla baş başa kalma fırsatı buluyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne akan dere, su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türüne ve bir kısmı tropik iklimlerde yetişen birçok bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

20 yıl önce mütevazı bir balıkçı köyü olan Akyaka, Kadın ve Akçapınar çaylarında yapılan tekne gezileriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğal bir akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, AA muhabirine, “Yavaş şehir” Muğla'nın turistik ilçelerinden Akyaka'nın, son yıllarda mavi bayraklı plajında ​​güneşlenmenin, maviyle yeşilin kucaklaştığı Gökova Körfezi kıyısında gün batımını izlemenin keyfini yaşadığını söyledi. balık tutma, su sporları ve orman yürüyüşleri, bisiklet kullanmak isteyen turistlerin uğrak noktası olduğunu söylüyor.

Akyaka'nın doğayla baş başa tatil geçirmek isteyenlerin evi olduğunu vurgulayan Akbıyık, şöyle konuştu: “Akyaka dağcılık, yürüyüş, bisiklet, tarih, kültür ve mimari değerler açısından da önemli bir potansiyele sahip.” dedi.

Akyaka'nın güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çaba harcadıklarını vurgulayan Akbıyık, 1,5 kilometre uzunluğundaki doğa harikası dere boyunca ziyaretçileri teknelerle gezdirdiklerini söyledi.

Kadın Azmağı Deresi'nde tekne turu yapan Şadi Durmaz, deredeki suyun soğuk, sodalı ve içilebilir nitelikte olduğunu söyledi.

Burada yürüyüş yaparken deredeki tüm canlıların çıplak gözle görülebildiğini belirten Durmaz, “Bölgede en çok yılan balığı ve kefal görülebiliyor. NASA'nın Akyaka'nın önemli bir değeri olan Kadın Azmağı deresini de bünyesine dahil etmesiyle” dedi. Son yıllarda bölgeye ilgi her geçen yıl arttı.” Özellikle Ramazan Bayramı tatillerinde günübirlik ziyaretçi yoğunluğundan da memnunuz” dedi. dedi.

NASA'dan “Vay be… Güzelliğinin tadını çıkarın” yazısı

NASA, 22 Nisan 2021 Dünya Günü'nde sosyal medya hesabında ilçedeki Kadın Azmağı Nehri ile ilgili bir gönderi paylaştı.

NASA'nın Instagram hesabında paylaşılan fotoğrafın başlığı şuydu: “Vay be… güzelliğinin tadını çıkarın.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking