Güncel Haberler

Orta Doğu’da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: ‘Vahim sonuçları olur’

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, üst düzey İsrail hükümeti yetkililerinin Gazze’nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamalarının kesin bir şekilde reddedildiği belirtildi.

“KORKUNÇ SONUÇLAR OLABİLİR”

Açıklamada, şehre olası bir kara saldırısının feci sonuçlar doğuracağı konusunda İsrail uyarılırken, 1,4 milyonun üzerinde insanın sığındığı şehrin saldırıya uğramaması için bölgesel ve uluslararası tüm çabaların birleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Gazze’deki son güvenli bölge olduğu için hedef alındı.

Açıklamada, Refah kentinin hedef alınması, insani yardımların engellenmesi ve Filistin halkının yerinden edilmesinin, uluslararası insan haklarının ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık bir ihlali olduğu belirtilerek, Mısır’ın ateşkes ve tutukluluk için tüm taraflarla temaslarını sürdüreceği belirtildi. değişme.

Açıklamada ayrıca uluslararası toplumdan İsrail’e, gösterilen çabalara olumlu yanıt vermesi ve gerilimi daha da artırmaması için baskı yapması da talep ediliyor.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMASI

Öte yandan Beyaz Saray, şu açıklamayı yaptı: “Biden, Netanyahu’ya Refah’ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamaya yönelik inandırıcı bir plan olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti.”

Thumbs_b_c_94a5d6d42ef4b6a1df5dd994f191f839

İSRAİL’DEN REFAH ŞEHRİNE SALDIRI SİNYALLERİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesindeki İsrail askerlerine yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine kaydıracaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’ta yaptığı açıklamada Refah şehrine kara saldırısı düzenleyeceklerinin sinyalini vermişti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın 6 Şubat’ta siyasi kaynaklara dayanarak yayınladığı haberde, operasyonlar başlamadan önce Refah şehrinin boşaltılacağı belirtildi.

İsrail Başbakanlığı’ndan 9 Şubat’ta yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, Gazze Şeridi’nin güneyine saldırmak ve buraya sığınan yaklaşık 1,5 milyon Filistinliyi yerinden etmek için ordu ve güvenlik örgütlerine gerekli planı hazırlamaları talimatı verdiği kaydedildi.

Son olarak bugün İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine yönelik saldırıyı üç kez onayladığı ve İsrail’den yeşil ışık beklediği bildirildi. devlet. Saldırı için hükümet.

REFAH ŞEHRİ

Gazze Şeridi’nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah şehri, Gazze’nin 2,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yarısına ev sahipliği yapıyor ve İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişi şehre sığınıyor.

İsrail güçleri sık sık hava saldırılarıyla Refah şehrini hedef alıyor. İsrail’in Refah şehrine kara saldırısı düzenlemesi halinde sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak yeri olmayacağına dair korkular var.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk ve 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli öldürüldü, 67 bin 784 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Dünyanın ilk şehri!  Uçan taksilerin dönemi başladıDünyanın ilk şehri! Uçan taksilerin dönemi başladı
Gökhan Zan Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu!  Sürpriz gelişmeyi duyurdu ve parti...Gökhan Zan Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu! Sürpriz gelişmeyi duyurdu ve parti…
Havada korkunç ölüm!  Ağızdan ve burundan Havada korkunç ölüm! Ağzından ve burnundan “litrelerce kan” çıktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking