Güncel Haberler

Schwarzenegger gümrükte beyan etmediği lüks saat yüzünden Münih havaalanında bekletildi

Yetkililer Schwarzenegger’den 4 euro’su vergi ve 5 bin euro’su para cezası olmak üzere toplam 35 bin euro tahsil etti.

REKLAM

Almanya’ya girişte lüks saatini gümrükte beyan etmeyen dünyaca ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Münih havalimanında 3 saat bekletildi.

Terminatör filmlerinin yıldızı, iklim krizine faydalı kuruluş yararına açık artırmada satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet marka saatini beyan etmediği gerekçesiyle havalimanında gümrük görevlileri tarafından kısa süreliğine gözaltına alındı.

76 yaşındaki Avusturya doğumlu Kaliforniya’nın eski valisi, bagajını arayan memurlar tarafından kenara çekildi ve Alman tabloid gazetesi Bild’in gümrük yetkililerine dayandırdığı bilgiye göre aktörün gümrük geliş formunda beyan etmediği zamanı tespit etti.

Münih ana gümrük idaresinden bir sözcü şunları söyledi: “Cezai bir vergi prosedürü başlattık. Saat ithal olduğundan kayıtlı olması gerekirdi.”

Aktör, yetkililere saatin Schwarzenegger İklim Girişimi’ne bağışlandığını ve Perşembe akşamı Avusturya’nın Kitzbühel kayak merkezinde düzenlenecek bir etkinlikte açık artırmaya çıkarılacağını açıklamaya çalıştığını söyledi.

Bild’in haberine göre yetkililer, Schwarzenegger’den 4 euro’su vergi ve 5 bin euro’su para cezası olmak üzere toplam 35 bin euro tahsil etti.

Schwarzenegger 20 yılı aşkın süredir iklim değişikliğiyle mücadele ediyor

Saat, İsviçreli lüks saat üreticisi Audemars Piguet tarafından özellikle Schwarzenegger için üretildi.

Sunuculuğunu Schwarzenegger’in üstleneceği müzayededeki diğer ürünler arasında “Arnold Schwarzenegger’in kendisi ile bir antrenman”, sanat eserleri, özel sergiler ve “spor ve film dünyasından deneyimler” yer alıyor.

Yardım kuruluşu web sitesinde, “Gelir, her yıl Avusturya Dünya Zirvesi iklim konferansını Viyana’da düzenleyen ve küresel iklim projelerini destekleyen Schwarzenegger İklim Girişimi’ni desteklemek için kullanılacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking