Güncel Haberler

Sivas’ta ziraat mühendisi adayları uygulama bahçesini ziyaret etti

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen ve Teknoloji Bölümü Bitki Koruma Bölümü öğrencileri, müdürlüğün uygulama bahçesini ziyaret etti.

Sivas Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bahçede çeşit çeşit meyve ve sebze yetiştirdiklerini söyledi.

Bölgeye uygun çeşitlerin belirlenmesi ve çiftçilerin doğru çeşitlere yönlendirilmesi amacıyla adaptasyon çalışmaları ve uygulama projeleri yaptıklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Uygulamalı eğitimlerle öğrencilerin daha nitelikli ziraat mühendisi olacaklarına inanıyoruz. budama, gübreleme, ilaçlama ve hasat gibi tüm teknik ve kültürel işlemlerin yapıldığı uygulama bahçemiz.” “Öğrencilerimizle birlikte biber ve domates fidelerini diktik, umarım hasat zamanı geldiğinde öğrencilerimizle birlikte yeniden hasat yaparız.” dedi.

Öğrencilerin teknik eğitimlerinin yanı sıra pratik ve uygulamalı eğitimlerinin de önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

“Yönetim olarak ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilerimize katkı sağlamak istiyoruz. Bu tür eğitim kurslarıyla gelecekte doğaya ve tarıma katkı sağlayabilecek gençlerimizin bilimsel bir donanıma sahip olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. bakış açısına sahip olan ve elde edilen sonuçlarla girişimcilik gelişimlerine destek olabilecek tüm katılımcı öğrencilerimize ve onlara destek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking