Güncel Haberler

SON DAKİKA: Ankara’da orman yangını! Yılın en sıcak gününü yaşıyordu… Bolu Gerede’ye de sıçradı

Yangınla ilgili son haberler: Kızılcahamam ilçesi Şahinler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.
Çevredeki vatandaşlar yangını fark ederek ihbarda bulundu.

YERLEŞİMLERE YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, tanker, tanker ve 2 helikopter sevk edildi. Yangının yerleşim alanlarına yayılma ihtimaline karşı çalışmalar sürüyor.

ANKARA'DA YILIN EN SICAK GÜNÜ

Meteorolog Ahmet Uçar ise, “Ankara merkez 37,1 derece sıcaklıkla yılın en sıcak gününü yaşadı. Bugün Yenimahalle ve Kalecik'te sıcaklık 40 dereceyi aştı.”

AS3

YANGIN BOLU'DA YAYILACAK

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın, daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana da sıçradı. Yangının Gerede'ye sıçramasının ardından Bolu Valiliği'nden açıklama yayımlandı. Açıklamada, “Ankara İli Kızılcahamam İlçesi'nde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve İlimiz Gerede İlçesi Demirler Köyü'ne yayılan orman yangınına Valiliğimiz koordinasyonunda müdahale edilmiş olup, söndürme çalışmaları devam etmektedir.” ifadeler kullanıldı.

a1

İZMİR'DE ORMAN YANGINI DA ÇIKTI

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Deli Ömerli Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Orman alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, İzmir ormanları bölge yönetimine devredildi; 3 uçak, 8 helikopter, 29 su tankeri, 10 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibi tahsis edildi. Ekiplerin yangına havadan ve yerden müdahale etmeye devam ettiği anlaşılıyor.

eac74def-2bbc-4481-b932-f2eaa604def5

(İHA-AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş