Güncel Haberler

SON DAKİKA | Canlı yayında Macron ‘Bunun hiçbir gerekçesi yok’ dedi, Netanyahu küplere bindi! Jet açıklama geldi: ‘Sorumluluk İsrail’e ait değil’

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını artırmaya devam ediyor. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken İsrail, hastaneleri hedef almaktan vazgeçmiyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus “Durumu sahada anlatmak imkansız. Hastane koridorları yaralı, hasta ve ölmek üzere olanlarla dolu, morglar dolup taşıyor.” Dedi. Öte yandan Başkan Macron, İsrail’e durma çağrısında bulundu. “Çocuklar, kadınlar, yaşlılar bombalanıyor, öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yok. Bu nedenle İsrail’e durma çağrısı yapıyoruz.” Dedi. Bu sözler Netanyahu’dan hızlı bir yanıt aldı.

06:00

NETANYAHU: ‘SORUMLULUK İSRAİL’E DEĞİL HAMAS’A AİT’

Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Gazze’ye yönelik saldırılarda siviller öldü, İsrail’in saldırılarını durdurması gerekiyor” sözlerinin ardından Başbakanlıktan yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında Hamas ile DEAŞ’ı karşılaştıran Netanyahu, “Sivillere verilecek her türlü zararın sorumluluğu İsrail’e değil Hamas-DEAŞ’a aittir.” dedi.

Thumbs_b_c_deb4dd561a077477b45ca75aec5cd297

“İsrail’in, terör örgütünün yüzlerce İsrailliyi vahşice katletmesi ve 200’den fazla İsrailliyi rehin alması nedeniyle savaşa girdiğini” kaydeden Netanyahu, İsrail’in sivillere zarar vermemek için elinden geleni yaptığını ve onları savaş alanlarını terk etmeye çağırırken, Hamas’ın ise sivilleri engellemeye çalıştığını söyledi. güvenli bölgelere gitmekten vazgeçtiğini ve elinden geleni yaptığını ve bunları canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

“Hamas-DEAŞ kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı vahşice rehin alarak insanlık suçu işliyor. Okulları, camileri, hastaneleri terör komuta merkezi olarak kullanıyor.” Netanyahu şunları söyledi ve şöyle devam etti:

“Bugün Hamas-DEAŞ’ın Gazze’de işlediği suçlar yarın Paris’te, New York’ta ve tüm dünyada işlenecektir. Dünya liderleri İsrail’i değil Hamas-DEAŞ’ı kınamalıdır.”

05:00

“MORGİLER TAMAMEN DOLU”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Filistin meselesine ilişkin yedinci toplantısını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Kızılay Bölge Direktörü’nün katılımıyla yaklaşık bir ay içinde New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO). Cross Mervan Jilani bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarını dinledi.

DSÖ Direktörü, şunları söyledi: “Durumu sahada anlatmak mümkün değil. Hastane koridorları yaralı, hasta ve ölmekte olanlarla dolu, morglar dolup taşıyor. Cerrahi operasyonlar anestezi olmadan yapılıyor. Onbinlerce yerinden edilmiş insan hastanelere sığınıyor. Kalabalık okullarda sıkışıp kalan aileler yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor.” .” açıklamasını yaptı:

3

Ghebreyesus, Gazze’de 7 Ekim’den sonra yaşanan geniş çaplı kuşatma ve İsrail saldırısından bu yana şu ana kadar 10 bin 800’den fazla kişinin öldürüldüğü ve bunların yüzde 70’e yakınının kadın ve çocuk olduğu bilgisini paylaştı.

DSÖ Direktörü Ghebreyesus, “Gazze’de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. 1,5 milyon kişi yerinden edildi ve sığınacak yer arıyor. Ancak hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil.” Dedi.

Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nde insanların giderek küçülmesi nedeniyle ishal ve salgın hastalık riskinin arttığını, Gazze’de her gün 180’den fazla kadının doğum yaptığını, 9 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü ve 350 bin kalp, diyabet ve hipertansiyon hastasının bulunduğunu söyledi. kalp rahatsızlığının bulunduğunu, bunun mevcut olduğuna dikkat çekti.

Ghebreyesus, bölgede iki devletli çözümün Filistin için iyi olduğu görüşünün hakim olduğunu belirterek, bunun aslında İsrail’in yararına olduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, 2014 yılında İsrail’e yaptığı ziyarette İsrailli mevkidaşına “kendi çıkarları için” iki devletli çözümü benimsemesini tavsiye ettiğini kaydetti.

DSÖ Direktörü sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kriz, Güvenlik Konseyi’nde reform yapılması ihtiyacını bir kez daha ortaya koyuyor. Üye devletlerin, özellikle de 5 daimi üyenin bu ihtiyacı ciddiye alması gerekiyor. Güvenlik Konseyi’nde reform yapılması gerekiyor.”

BM Güvenlik Konseyi’nde Ghebreyesus’un ardından konuşan Kızılay ve Kızılhaç Bölge Direktörü Mervan Jilani, şunları söyledi: “Konsey üyelerinden, gönüllü doktorlar adına daha fazla ölüm ve acının önlenmesi için ellerinden geleni yapmalarını rica ediyorum. Gazze hastanelerinde hayatını kaybeden hemşireler ve acil sağlık ekipleri.” dedi.

Jilani, internet üzerinden katıldığı toplantıda, yoğun bakımdaki tüm hastaları ve kuvözdeki bebekleri kaybetme riskinin “çok ciddi” olduğunu söyledi.

“Lütfen kana bulanmış çocukların çığlıklarına kulak verin.” Jilani, “Dünya neden bu kadar kayıtsız” diye sorulmasını istedi.

04:00

HAMAS AÇIKLAMASI: ‘sorumlu ABD’dir’

İsrail’in dünden beri defalarca Şifa hastanesini hedef alması üzerine Hamas yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Şifa Hastanesi ve çevresinde sağlık personeline, hastalara, yaralı ve yerinden edilmiş kişilere karşı işlenen bu menfur suçtan ABD yönetimini ve Başkan Biden’ı sorumlu tutuyoruz.” İfadesi kullanıldı.

Thumbs_b_c_539e24d9e139730f1cc3d3afcec968a1

Hamas’ın açıklamasında, “Birleşmiş Milletler (BM) ile Arap ve İslam ülkelerine, bu vahşi saldırıyı durdurmak için derhal müdahale etmeleri ve uluslararası hukukta güvenli alanlar olarak kabul edilen hastanelerin ve sivillerin korunması konusunda siyasi ve hukuki sorumluluk üstlenmeleri” çağrısında bulunuluyor.

Açıklamada, İsrail’i ve onun Nazi politikalarını basitçe kınamanın onu suç işlemeye teşvik ettiği ve bunun sonucunda ortaya çıkan tarihi sorumluluğun, Gazze’deki çocukları ve savunmasız sivilleri korumayı başaramayanları rahatsız edeceği belirtildi.

03:00

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya hastanesi yakınlarına şiddetli saldırılar düzenlediği belirtildi.

02:00

“3 SAAT İÇİNDE TÜM HİZMETLER DURACAK”

Filistin Kızılayı’ndan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, yakıt sıkıntısı nedeniyle Kudüs Hastanesi’nin tüm hizmetlerinin 3 saat içinde durdurulacağı, bu durumda 500 hasta ve yaralının, yoğun bakımdaki hastaların ve kuvözdeki çocukların sağlık hizmetlerinden mahrum kalacağı belirtildi. ölebilir.

Filistin Kızılayı daha önce Kudüs hastanesinin yoğun bakım ünitesinde yangın açıldığını açıklamıştı.

saat 1

MACRON: ‘İSRAİL’E DUR ÇAĞIRIYORUZ’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği özel röportajda, Gazze’de ateşkesin İsrail’e fayda sağlayacağını söyledi.

Fransa’nın Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını açıkça kınadığını hatırlatan Macron, “Umarım bunu yaparlar (ateşkes çağrısı)” dedi. o cevapladı.

Thumbs_b_c_84b8950530ac525a780a1bcdf8061da8

Macron, 7 Ekim’de İsrail cumhurbaşkanı ve başbakanını arayan ilk liderlerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İlk gün bunun terörle mücadele olduğunu söyledik. Çünkü bu bir demokrasiyle yürütülür ve saygı duyulması gerekir. uluslararası kurallar, savaş kuralları ve uluslararası insani hukuk. Ancak her geçen gün Gazze’deki sivillerin “Sürekli bombalandığını görmeye başladık” dedi.

Ateşkesin tek çözüm olduğunu vurgulayan Macron, İsrail’in uluslararası kurallara uyup uymadığı sorusuna ise “Sivillere saldırmanın hiçbir gerekçesi yok” yanıtını verdi. o cevapladı.

Macron: “İsrail uluslararası insani hukuku ihlal mi ediyor?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

“Ortak ve dost olarak şunu söylüyorum, terör saldırısından bir ay sonra, eğer bu şekilde durumla baş etmeye çalışırsanız, kınanacak ve suçlanacak olanın siz olacağını düşünüyorum. Bugün siviller mağdur ediliyor. Bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar bombalanıyor, bombalanıyor, öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail “Herkesten durmasını istiyoruz. Ben yargıç değilim, devletin başkanıyım. Herkese uluslararası hukuku hatırlatıyor ve ateşkes çağrısında bulunuyorum.”

Macron, İsrail’in Gazze’yi bombalamasının bölgede hoşnutsuzluğa yol açarak çatışmaları uzattığını da sözlerine ekledi.

Pazar günü ülkede düzenlenecek antisemitizme karşı yürüyüşe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Macron, ülkesinin Avrupa’da en fazla Müslüman ve Yahudi nüfusa sahip ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, tüm Fransız halkının antisemitizme karşı birlik olması gerektiğini söyledi. Filistinlilerin yaşadığı acıyı paylaşıyoruz.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Korkunç kaza!  Aracının içinde ölü bulunduKorkunç kaza! Aracının içinde ölü bulundu
O videoya çok sayıda tepki geldi!  Kelepçeli gözaltıO videoya çok sayıda tepki geldi! Kelepçeli gözaltı
Vatandaş korkuyor!  2 saat sürdü: 'Güneyden kuzeye hareket var'Vatandaş korkuyor! 2 saat sürdü: ‘Güneyden kuzeye hareket var’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking